Предавания на новото Радио София

Радио София – едно младо радио за младите хора

Новите предавания са вече в ефир

Забързаният ритъм на София, „горещите точки“ на града, „лайкхакове“ как да се справим с ежедневието, гласът на хората, гледната точка на младите… – това са ключовите елементи в  новата програмна схема на Радио София, насочена  към младежката  аудитория, която стартира от  началото на октомври т.г.

Ако започвате  утрото си с „Радиокафе“  преди да се включите в „Ритъма  на столицата“, ако сте открили с „Трафик София“, че шофирате с по-малко чакане на светофарите, ако вечерите са сладки с ефирния „Шоколад“, вие вече сте фенове на младата радиостанция.  Ентусиазираният й екип обаче е подготвил нови теми и предавания като „Радиоприемница“, „Авто-мото лайфстайл“, „ТурАгент“, „Часът на здравето“ и, разбира се – нови територии за  съвременна музика.

Всяка делнична сутрин между 7 и 8 ч. Радио София ще излъчва  програма за децата, които се подготвят за детска градина и училище с много музика и приказки от фонда на БНР. През уикендите „Радиолексикон“ ще разказва за важните неща на любопитковците на възраст от 4 до 6 години – какво е дъгата, защо вали дъжд, трябва ли е да се ходи на зъболекар… Това предаване е и за пораснали деца – за родителите, които ще слушат с усмивка.

Сутрешният блок на Радио София „Радиокафе“ също е с нова схема и водещи. Те вече са двама и ще провокират слушателите да започват деня с настроение, без дълги политически дискусии и с цялата необходима информация преди работа – какво ще бъде времето, коя улица е затворена, закъснява ли градският транспорт и т.н.

В средата на деня ще отваря врати „Радиоприемница“, където водещите и техните събеседници ще коментират темите, вълнуващи слушателите, с амбицията предаването да  води ефирен дневник на обществото.

В следобедните часове слушателите ще чуят и усетят пулса на града в “Ритъмът на столицата“. Това е времето за авторските материали и проверки на репортерите на Радио София.

В края на работния ден „Трафик София“ ще бъде „навигатор“ за слушателите с пълна информация за актуалната пътна обстановка в столицата и особено полезни новини за задръствания, закъснения на градския транспорт и алтернативни маршрути.

Сладкото вечерно изкушение на Радио София е „Шоколад“ – предаване за младите по дух и мислене. С нестандартни събеседници и без цензура е алтернативното токшоу за слушателите  между 15 и 45 години „Срещу стената“.

Младата аудитория ще открие много и разнообразна музика в тематичните предавания „Пожелание с БГ песен“, където могат да чуят любимите си млади български изпълнители, „Моята друга музика“ за хората с широки музикални хоризонти, Чуй света“ за етно и уърлд музика със селекция от различни жанрове и стилове от всички континенти, „Настроение с Лили“ с хитовете от 30-те до 90-те години, „Мюзик Пойнт“ с актуалните хитове на Америка и Великобритания и горещите заглавия в плейлистите, „Клуб бийтс“ за клубна електронна музика, „София топ 30“ със седмичната класация на най-слушаните хитове по Радио София, както и най-старото джаз-предаване в софийския ефир „Слънчев джаз+“.

В събота и неделя е време за пътуване, грижи за тялото и духа, за хоби и среща с изкуствата. Радио  София е подготвило за пътешествениците  предаването „ТурАгент“, а за почитателите на здравословния начин на живот – „Часът на здравето“.  Феновете на спорта и автомобилите ще имат своето време в събота и неделя в Спортна среща и „Авто-мото лайфстайл. Минутите за култура са в предаванеято Арте Вива“, а портретното предаване „Кой кой е …“ представя артисти, учени и общественици.

Освен в ефира на 94.5 MHz, ще откриете Радио София и в социалните мрежи. Темите, въпросите и коментарите от програмата ще достигат до потребителите чрез Facebook и Twitter, а част от разговорите с интересните събеседници са вече и в Youtube-канала на софийската програма на БНР:

https://www.facebook.com/RadioSofiaBNR

https://twitter.com/RadioSofiaBNR

https://www.youtube.com/user/BNRRadioSofia

 
По темата: ,