Предавания за Асеновград и Свищов от Радио Фокус

Ново предаване представя Свищов на слушателите на Радио „Фокус“ – Велико Търново

„Добре дошли в Свищов“ е името на новото ежеседмично предаване, което ще звучи по Радио „Фокус“ – Велико Търново. Неговата основна цел е популяризиране дейността на Община Свищов в различни сфери. Всяко предаване е с продължителност 1 час и ще запознава слушателите с различни актуални теми, засягащи икономика, социални дейности, култура и туризъм в крайдунавския град. Във всяко издание ще има водеща тема и ще се представят гледните точки на събеседниците, техните мнения и решения на дадени проблеми. В първия половин час на предаването ще се разглеждат по-важни въпроси, свързани със социалния и икономически живот на Общината, проекти и други. Втората половина ще е посветена на култура и развлекателни теми.

В предаването „Добре дошли в Свищов“ ще има няколко различни рубрики: „Бележити граждани на Свищов“; „Минути на кмета“; „Свищов – моят дом, моята община“ . Именно с рубриката „Свищов – моят дом, моята община“ стартира първото предаване на 3 януари. В него кметът Генчев говори за това, каква беше 2016 година за Общината и какви са основните приоритети за 2017 година. В разговор със зам.-кмета Борислав Замфиров беше обърнато специално внимание на организацията на предстоящия празник Йордановден, който ще бъде честван по различен начин тази година в Свищов. Мъжко хоро и родопски гайди са част от празничното честване, което ще се състои на брега на река Дунав, в местността „Паметниците“ на 6 януари.

Следващото предаване „Добре дошли в Свищов“ слушателите могат да очакват на 10 януари, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на радио „Фокус“- Велико Търново. Основна тема ще бъде зимното почистване и поддържане на пътищата на територията на община Свищов. По темата ще говори зам.-кметът Бедри Алиев, а във втората част на предаването директорът на Дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов и директорът на Исторически музей – Свищов Ивелина Иванова, ще говорят за честването на Алековите дни в Свищов и 154-та годишнина от рождението на Алеко Константинов.

В продължение на цялата 2017 година всеки вторник, от 11.00 ди 12.00 часа, в ефира на радио „Фокус“- Велико Търново ще звучи предаването „Добре дошли в Свищов“, в което ще научаваме за най-интересните събития и вълнуващи въпроси, свързани с града на Щастливеца.

В ефира на Радио „Фокус” Пловдив започва предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“

В ефира на Радио „Фокус” Пловдив започва предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“Снимка: Информационна агенция „Фокус“Пловдив. В ефира на Радио „Фокус”-Пловдив започва да се излъчва предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“. Предаването ще се излъчва всеки четвъртък, между 16.00 и 17.00 часа. През тези 60 минути слушателите ще се информират за развитието на Асеновград във всички сфери – икономическа, социална, обществена и културна, ще се представят важни дати и събития от историята на града, местни културни празници, обичаи и туристически обекти.

Няма турист, който да е стъпил в Асеновград и околностите му и да не се е възхитил от красивата природа, богатото наследство от архитектурни и исторически забележителности и силната свързаност на това място с християнската религия. Не напразно наричат Асеновград и околностите му „Родопската Света гора“, или „Малкият Ерусалим“. В околностите на Асеновград има 80 религиозни храма – манастири, църкви и параклиси. Историята на тези свети места и храмове ще бъде неизменна част от предаването ни.

Ще ви представяме и дейността на кметствата в общината, както и поминъка и традициите на населението там.

Ще разбирате първи новините за важни проекти, които започват в общината, за ремонтите и обновяването на инфраструктурата, които предстоят.

В новото предаване ще се редуват рубриките „Асеновград– моята община“, „Минути на кмета“, „Обществена приемна“, „Бележити асеновградчани”, „Памет“, „Фолклор и традиции“ и „Домът на православието“.

Водещ на предаването е Цветана Тончева.