„Прелестни създания“ (2013) и още хит филми от bTV Cinema – видео

Акценти от филмовата програма на bTV CINEMA за 7 – 13 април 2014 г.

ПОНЕДЕЛНИК, 7 април
21:00 ЧАСА
Прелестни създания
Оригинално заглавие: Beautiful Creatures (САЩ, 2013 г.)
Жанр: Фантастика,Драма,Романтичен
Режисьор: Ричард ЛаГраванесе
Актьори: Джеръми Айрънс, Вайола Дейвис, Ема Томпсън, Ейми Росъм, Томас Ман, Алис Енглърт, Алдън Ерънрайк, Зоуи Дойч

Гледай видео анонс онлайн

„Прелестни създания” е първата книга от поредицата „Хроники на чародейците”, част от която са и „Прелестен мрак” и „Прелестен хаос”.

В „Прелестни създания” Итън Уейт (Алдън Ерънрайк) е тийнейджър от малък град, който мечтае да избяга от твърде обикновения си живот. При срещата си с непознатата и тайнствена Лена Дюшан (Алис Енглърт), той е неустоимо привлечен и открива в нея, това за което винаги е мечтал. Без и двамата да подозират, те са неразривно свързани от свръхестествени събития, случили се дълго преди да бъдат родени. Заедно започват да разкриват тъмни тайни за себе си, своите семейства и злокобния град, в който живеят. С наближаването на 16-тия рожден ден Лена прави трудно признание пред Итън. Казва му, че е вещица и го предупреждава, че силите на Светлината и Мрака скоро ще влязат в схватка, за да я привлекат към доброто или злото. Чувствата на Итън остават все така силни и изплашена за сигурността му, Лена прави саможертвата да изтрие любовта им от паметта му. С приближаването на Мрака, съдбовната връзка между двамата, ще принуди Лена да избира между спасяването на Итън и запазването на всичко друго, което й е скъпо.

23:30 ЧАСА
Рицари
Оригинално заглавие: Knights (САЩ, 1993 г.)
Жанр: Екшън, прикюченски
Режисьор: Албърт Пюн
Актьори: Кати Лонг, Крис Кристофърсън, Ланс Хенриксен, Скот Полин и др.

Гледай видео анонс онлайн

Действието се развива в бъдещето, когато на власт е расата на киборгите. На пътя им обаче се изпречва киборгът Габриел, който е създаден, за да унищожи всички свои братя. Заедно с кикбоксьорката Ния той повежда революция, но задачата му ще се окаже нелесна, защото, където има намесени хора, има намесени и чувства…

СЪБОТА, 5 април
21:00 ЧАСА
Екскалибур
Оригинално заглавие: Excalibur (САЩ , 2008 г.)
Жанр: Приключенски, Драма
Режисьор: Джон Буурман
Актьори: Найджъл Тери, Хелън Мирън, Никалъс Клей, Чери Лунги, Пол Джофри, Никол Уилямсън

Ютър Пендрагон получава мистичния меч Екскалибур от магьосника Мерлин. При смъртта си Ютър забива меча в камък, а следващият човек, който успее да го извади, ще бъде крал на Англия. Години по-късно Артур, доведен син на Ютър, изважда меча и става крал. Напътстван от Мерлин, Артур се жени за Гуенивър и събира рицарите на кръглата маса. Моргана, злата полусестра на Артур, ражда син от него, който може да се окаже падението му.

НЕДЕЛЯ, 6 април
21:00 ЧАСА
Гавриил
Оригинално заглавие: Gabriel (Австралия, 2007 г.)
Жанр: Фентъзи, Екшън, Ужаси
Режисьор: Шейн Абес
Актьори: Анди Уитфийлд, Саманта Ноубъл, Майкъл Пацирили, Дуейн Стивънсън, Ерика Хейнац и др.

Гледай видео анонс онлайн

Падналият ангел Самаил е превзел Чистилището и го е потопил в мрак. С помощта на злите си войни, той залива улиците с пороци, насилие и жестокост. Победата на Самаил изглежда сигурна, но тогава се появява Гавриил – последният от седемте архангела. Той е млад и силен войн – най-добрият след предшественика му Михаил. Самаил обаче има и един последен коз срещу него: тайната на миналото му, която може да го унищожи завинаги…