„Премиерът“ Ненчо Балабанов с брат приближен до Бареков!

Братът на актьора Ненчо Балабанов – Георги, е милионер, съобщава вестник „Всеки ден“. Оказва се, че фамилията на талантливия артист, а отскоро и рапър, е доста богата, тъкмо покрай фирмите на по-големия от двамата братя.

Георги върти бизнес с италианския магнат на виното и пилешкото у нас Едуардо Миролио. За разлика от артистичния си брат, той е бил собственик на пет компании с огромни активи за няколко милиона лева.

Една от тях се занимава и досега със селско стопанство, като капиталът само от нея е 2 милиона лева, сочи справка в търговските регистри. Оказва се обаче, че Балабанов е прехвърлил всичките си активи от всички фирми на роднина – Светла Балабанова, която върти и бизнеса с крупния предприемач Миролио.

По информация на изданието до прехвърлянето на дяловете се е стигнало заради решението на богаташа да се влее в политиката. Той е съветник на евродепутата Николай Бареков, а е и един от основателите на разцепилата се негова партия „България без цензура“.

Родителите на Балабанови също са се насочили към политиката и са общинари в Сливен. От няколко седмици в града се говори, че Ненчо, който бил особено отдаден на актьорската си дейност, не се е прибирал при родното си семейство от много време, за разлика от Георги. Затова и името на по-големия брат се спряга за евентуален претендент за кметските избори тази есен като конкурент на досегашния градоначалник Кольо Милев.

Балабанов щял да бъде кандидат на „България без цензура“, като и досега е член на изпълнителния съвет на партията. „Всеки ден“ се опита да се свърже с лидера Бареков, но той бе с изключен телефон през целия ден. Оказа се, че 37-годишният бизнесмен Балабанов се занимава и с енергийни проекти, като биографията му включва не само работа по аграрните програми, а и в Националната електрическа компания. След като я напуска, той се свързва с Миролио и неговите съдружници по линия на винарството.

По информация на вестника фирма на Балабанов изнася тонове от алкохолния еликсир в чужбина всяка година и голяма част от печалбите му се дължат именно на този занаят. В Сливен и Котел, откъдето е родът Балабанови, пък твърдят, че стартът на кариерата на Ненчо идва от заможното му семейство. Допреди да изгрее звездата му на актьор преди няколко години, го е издържал брат му Георги.

В същото време Ненчо Балабанов бил закъсал с парите, писаха жълти издания. Според клюките актьорът решил да продаде колата, която спечели като награда в “Като две капки вода”. С парите щял да позакърпи бюджета си, но по-важната причина за решението да се раздели с автомобила, била предстояща сватба. Ненчо щял да изненада половинката си Йоанна Драгнева със скъпо тържество, на което да се врекат във вярност.

Лъжа е, отсече Ненчо Балабанов.

“Наистина продавам колата, но го правя, за да си взема автомобил от същата марка, но по-мощен модел”, каза актьорът.

За да отрече твърденията, че я продава, защото не му стигат парите и ще вдига сватба, той дори пусна опровержение в профила си във фейсбук:

“Eй, голяма новина стана, че продавам колата. Страшни са жълтите сайтове. Пък сватба съм щял да стягам, пари ми трябвали, дрън, дрън, дрън. Продавам я, за да взема по-мощния двигател, защото много пътувам из България. Иначе колата е наистина страхотна. Който я купи, ще е много хепи. Не вярвайте на всичко, което четете насам-натам”.

Инфо: Вестник Всеки ден и вестник 24 часа