Премиерът води футболния си отбор на мач с „Нова телевизия“!


Най-големите български и известни чужди футболисти ще участват в мач на звездите, организиран от Нова ТВ

Най-големите български и много известни чужди легенди ще участват в мач на звездите, организиран за втора поредна година от Нова ТВ. По традиция, събитието ще се състои на 9 септември от 18:00 ч. на Националния стадион „Васил Левски”. На терена един срещу друг ще излязат отборите на премиера Бойко Борисов и на изпълнителния директор на MTG Ханс Холгер. Те ще бъдат подкрепени от истински футболни знаменитости – Йън Ръш, Йордан Лечков, Красимир Балъков, Любо Пенев, Джон Факсе Йенсен…

Нова телевизия”, която е част от MTG, е доказала неведнъж своята позиция на социално отговорна медия. Ето защо неразделна част от нея винаги са били благотворителни акции, социални кампании, подкрепа и партньорство с различни неправителствени организации. Една от тях е и предстоящия мач на звездите, който тази година ще помогне в образоването и насърчаването на бъдещи посланици на мира.

Водена от тези принципи, „Нова телевизия” организира на 7, 8 и 9 септември футболен турнир за деца между 12 и 14 години. Освен победа в турнира, наречен „MTG United for Peace”, отборът победител ще представи България на Световна купа на мира в Осло, инициирана от MTG и свързана с обявяването на Нобеловата награда за мир. Двете събития се организират паралелно, през октомври, всяка година. По този начин, „Нова телевизия” и MTG, заедно с партньорите си от Henkel Bulgaria и MKB Unionbank, имат амбицията да помогнат на децата да разберат колко важна е толерантността към различните културни ценности и да уважават хората около себе си, независимо от религия, цвят на кожата или социален статус.

Световната купа на мира е форум, в който чрез футбол децата се запознават с нови приятели от цял свят и научават много за различните култури. Там, освен във футболния турнир, младите таланти ще бъдат въвлечени и в най-различни образователни дейности в Нобеловия център на мира и в представителството на Червения кръст. Участниците в турнира ще се включат и в традиционната Разходка на мира и ще вземат участие в „Училището на толеранса”.

Средствата, събрани от мача на звездите и детския турнир, ще бъдат дарени на български домове за деца, лишени от родителски грижи, чиито представители участват в турнира. Билетите за мача на звездите са на цена от пет лева и се продават в мрежата на Eventim.