Премиери и специални предавания по National Geographic Channel

ПРЕМИЕРИ през ЮЛИ

Амиши: В разрез с традицията (10×60)
от 8-ми юли, вторник, 20:55 часа
премиера на поредицата

Нужна е много смелост, за да изоставиш единствения живот, който познаваш и да започнеш онзи, заради който са ти казали, че ще отидеш право в ада. Малко вероятно е отново да общуваш нормално със семейството си. Да обърнеш гръб на общността на амишите е огромно начинание – избор, който изисква задълбочен размисъл. В новата поредица от десет епизода „Амиши: В разрез с традицията” ще видите изпитанията и премеждията на хора, които са взели решението да напуснат общността. Заради религиозните си вярвания, повечето амиши отказват да бъдат фотографирани или заснемани. Дори бившите им съмишленици рискуват да бъдат отхвърлени завинаги от семейството и обществото си, ако застанат пред камерата. Онези, които ще видите в това предаване, поемат този риск.

Изгубените съкровища (10×60)
от 11-ти юли, петък, 20:55 часа
премиера на поредицата

Кърт Дусет и Кинга Филипс се отправят на пътешествие из Съединените щати с мисия да разкрият удивителните истории на лични съкровища, принадлежащи на обикновени хора. Във всеки град те избират най-ценното съкровище, чието място е в музея.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДАВАНИЯ през ЮЛИ

Плажът: Пътешествието на един фотограф (1×60)
на 13-ти юни, неделя, от 20:55 часа
премиера

Изгряващият изследовател и фотограф на National Geographic, Бен Хортън, има за задача да заснеме портрет на живота по плажовете в Тайланд. Изминали са 11 години от последното му посещение в Тайланд – страната, пробудила в него желание да стане откривател и фотограф. За Хортън плажът е уникално място, нещо повече от пясъчна ивица между сушата и морето. Това е място със собствени правила, култура и време. Фотографът иска да разкрие уникалната атмосфера и мистичното привличане, което събира милиони туристи от всички краища на света. Пътувайки от Андаманско море на западния бряг до Тайландския залив на източния, Хортън има за цел да заснеме портрет на живота по плажовете на Тайланд – на посетителите и общностите, които ги наричат свой дом.

В търсене на мамути (1×120)
на 27-ми юли, неделя, от 21:55 часа
премиера

Двама неконвенционални американски учени, палеонтологът Тревор Вали и археологът проф. Тим Кинг, разполагат само с един месец, за да намерят мамут на 33 милиона квадратни километра дива сибирска тундра. Докато зимата наближава, те следват слуховете и подвеждащата информация за отдавна изчезнали мамути, открити в леда. Учените се изправят срещу ловци на трофеи – местни банди, които изравят мамути и продават бивните им за хиляди долари. Тревор и Тим трябва да останат на една крачка пред руските власти, суровата среда и суеверните местни жители. Те влизат в опасните тунели на ледената планина Мус-Хая. Изкачват вечно замръзнали скали и бързат да открият мамутите, докато ледът се топи. Те са първите западни учени, добрали се до замръзнал мамут, който е толкова пресен, че сякаш кърви, в земя без инфраструктура, пътища, автобуси, летища или закони. Това е най-добре запазеният екземпляр, откриван досега. Нашите изследователи проучват тъканите му, козината и съвършено запазения хобот, за да разкрият уникалните тайни на оцеляването му.