Премиери по TV 1000: Салма Хайек във „Фрида“

Нови филми през януари по TV1000

Януари е месец, през който прекарваме време вкъщи и отмаряме, а с висококачествена селекция от премиери, които да ви развличат, това да си останеш вкъщи никога не е звучало по-примамливо!

Започваме със Съмнения – история за директорка на католическо училище, която поставя под въпрос двусмислените отношения на свещеник с 12-годишен ученик с проблеми.

Малко след това следва високо цененият от критиците Момчето в раираната пижама. Базиран на бестселъра на Джон Бойн, този провокиращ размисли филм разглежда забраненото приятелство, което се поражда между две деца по време на Втората световна война.

След това е време да се насладите на наградената с „Оскар“ биографична драма Фрида с участието на Салма Хайек в ролята на мексиканската художничка Фрида Кало, живяла дързък и безкомпромисен живот като политическа, артистична и сексуална революционерка.

И накрая, но не на последно място, идва Хешър – мрачна приказка за ексцентрик, който се появява от нищото, за да помогне на семейство да се справи с мъката от загубата по много нетрадиционен начин. С участието на Джоузеф Гордън-Левит и Натали Портман.

Всичко това плюс още много по TV1000 през януари

Съмнения
САЩ, номинирана за „Оскар“ мистериозна драма
Участват: Мерил Стрийп, Филип Сиймор Хофман, Ейми Адамс, Виола Дейвис, Алис Драмънд
Премиера: понеделник, 6 януари, 21.00 ч.

Сестра Алоиз Бовие, строгата и вдъхваща страх директорка на католическото училище Сейнт Никълъс, е изпълнена със силна неприязън към прогресивния и популярен енорийски свещеник отец Флин. Търсейки нередности зад всеки ъгъл, сестра Алоиз вярва, че е разкрила най-големия грях, когато научава, че отец Флин обръща специално внимание на момче с проблеми. Но при липсата на доказателства единственото сигурно нещо е съмнението.

Момчето в раираната пижама
Великобритания/САЩ, военна драма
Участват: Аса Батърфийлд, Зак Матуун О’Бриън, Домонкос Немет, Хенри Кингсмил, Вера Фармига
Премиера: понеделник, 13 януари, 21.00 ч.

Младият Бруно живее богато в предвоенна Германия със своята майка, по-голяма сестра и баща, който е военен комендант. Семейството се мести в провинцията, където баща му е поставен начело на концентрационен лагер. Няколко дена по-късно Бруно се сприятелява с момче, което е странно облечено в раирана пижама, казва се Шмуел и живее зад ограда, по която тече електричество. Двете момчета, германче и еврейче, започват едно специално приятелство, което се оказва най-обикновено и забележително, вдъхновяващо и трагично.

Фрида
САЩ/Канада, наградена с „Оскар“ драма
Участват: Салма Хайек, Алфред Молина, Джефри Ръш, Валерия Голино, Миа Маестро, Роджър Рийс
Премиера: понеделник, 20 януари, 21.00 ч.

Салма Хайек изпълнява главната роля в този филм за живота на известната мексиканска художничка Фрида Кало, включващ нейната сложна и продължителна връзка с нейния ментор и съпруг Диего Ривера. Фрида и Диего са били известни със своята любов както един към друг, така и към мексиканския народ. Те са били важни фигури в Мексиканската революция и във възраждането на мексиканското изкуство след това. Фрида и Диего са били и влиятелни фигури в ранните дни на комунизма и са посрещнали с отворени обятия Троцки (с когото Фрида е имала извънбрачна и бурна връзка) в Мексико, след като Сталин го изпраща в изгнание извън Русия. Филмът засяга и провокативните романтични отношения на Фрида с жени, като и нейният дързък и безкомпромисен живот като политическа, артистична и сексуална революционерка.

Хешър
САЩ, драма
Участват: Джоузеф Гордън-Левит, Натали Портман, Рейн Уилсън, Девин Брошу, Пайпър Лори
Премиера: понеделник, 27 януари, 21.00 ч.

Силна музика. Порнография. Пълна деструкция. Това са някои от любимите неща на Хешър. И това е всичко, което Хешър (Джоузеф Гордън Левит) внася в живота на Ти Джей (Девин Брочу) и неговия баща Пол (Рейн Уилсън), когато се настанява неканен в техния гараж. Дълбоко опечален от загубата на майката на Ти Джей в автомобилна катастрофа, Пол не може да събере сили, за да изгони странния натрапник и скоро и дългокосият, татуиран Хешър се превръща в неизменна част от домакинството. Анархията, внесена от Хешър, разтърсва като природна стихия семейството, помагайки им да преодолеят скръбта си и да се върнат отново към живота.

 
По темата: ,