Премиерни филми по Fox Life, 17 – 19 октомври


Хвани ме, ако можеш
Catch me if You Can
Петък, 17.10.2008 г., от 21 часа; повторение в събота от 16 ч.
Драма, САЩ 2002 г.
Режисьор: Стивън Спилбърг
В ролите: Леонардо ДиКаприо, Том Ханкс, Кристофър Уокън, Мартин Шийн, Натали Байе, Дженифър Гарнър и др.

Този филм разказва историята на Франк Абагнейл младши, който напуска дома си след като родителите му се разделят. За да изкарва прехраната си Франк започва да фалшифицира документи и чекове, усъвършенства се бързо и скоро се превръща в най-добрия в „занаята”. ФБР е по петите на изкусния фалшификатор и Франк попада зад решетките. Славата му на изключителен майстор във фалшифицирането го спасява. Агентът от ФБР, който го арестува намира работа на Франк в бюрото и до днес Франк Абингейл е най-добрия консултант по въпросите на фалшщифицирането.

Режисиран от Стивън Спилбърг.

Голямото пътуване
Road Trip
Събота, 18.10.08 г., от 22 часа; повторение в неделя от 16 ч.
Комедия; САЩ, 2000 г.
Режисьор: Тод Филипс
Участват: Шон Уилиям Скот, Брекин Мейер, Ейми Смарт и др.

По принцип кротък и заспал студент, Джош попада в плен на очарователната и сексапилна Бет и прекарва любовна нощ с нея. За най-голям негов ужас всичко обаче бива документирано и изпратено на най-неправилния човек на света – неговата голяма любов. Откривайки тази огромна грешка, Джош вербува двамата си най-добри приятели да тръгнат с него на едно опасно приключение, за да пристигнат при гаджето на Джош – Тифани – преди тя да е получила и видяла касетата. С тях е и един не толкова адекватен състудент, но пък притежател на колата, с която трябва да пропътуват от Итака, Ню Йорк до Остин, Тексас – 1 800 мили буйни преживявания.

Галактическа мисия
Galaxy Quest
Неделя, 19.10.08 г., от 22 часа; повторение в понеделник от 16 ч.
Приключенски, САЩ 1999 г.
Режисьор: Дийн Парисот
В ролите: Тим Алън, Сигърни Уийвър, Алан Рикман, Сам Рокуел и др.

18 години след като „галактическата им мисия” е била отменена, актьорите Джейсън Несмит, Гуен де Марко, Алекзандър Дейн, Томи Уебър и Фред Куан още ходят по участия, научно-фантастични конференции и откривания на големи магазини, облечени като героите си от сериала. Изпаднали са в самосъжаление и са на път да се хванат за гушите, когато извънземни, объркали сериала с „исторически документ” и съзнателно базирали културата си на него, идват да молят за помощ срещу геноцида на генерал Сарис и неговата армада. Без сценарий, без режисьор и без никаква представа как ще се справят, те трябва да спасят Вселената!