Премик Ръсел Табс – гениален саксофонист свири безплатно в НДК

Саксофонист на Уитни Хюстън, Карлос Сантана, Лейди Гага свири БЕЗПЛАТНО в НДК

Безплатно ще свири в НДК – София един от най-големите саксофонисти на нашето време – Премик Ръсел Табс. Американецът е включен в енциклопедичната книга „История на 40-те най-големи солови изпълнения на саксофон 1955 – 2005”.

Премик е една от звездите на безплатния концертSongs of the Soul”, който ще се проведе на 4 юни в зала 1 на НДК от 19 часа.

Над 60 джаз, класически и уърлд музиканти от целия свят ще изпълнят музиката на маестро Шри Чинмой (1931-2007), един от най-креативните и продуктивни творци на нашето време. Нашата столица е първата спирка на поредицата концерти „Songs of the Soul” от Балканско турне 2010, в което вземат участие 9 международни състава.

Само преди дни, на 14 май 2010 г., Премик бе саксофонист на Лейди Гага, Елтън Джон, Стинг, Брус Спрингстийн, Дебора Хари, Шърли Басей по време на благотворителния концерт за 21-та годишнина на Фонда за защита на тропическите гори в Карнеги Хол в Ню Йорк.

Премик е бил саксофонист на рок легендата Карлос Сантана, като го е придружавал в неговите световни турнета. Той е участвал и при записването на албуми на Сантана, направил е и аранжимент на някои от парчетата в тях.

С Уитни Хюстън Премик записва “How Will I Know” (един сингъл от албума  “Whitney Houston”), както и песента “Love is A Contact Sport” от албума “Whitney”.

Известният саксофонист е работил и със Стинг, големия Нарада Майкъл Уолдън – продуцент на Уитни Хюстън и Марая Кери,  Били Джоел, Джеймс Тейлър, Хърби Ханкок, Джон Маклафлин, Рави Шанкар, Орнет Колмън, Жан-Люк Понти и други. Той е еднакво умел в поп, Ар енд Би, джаз, уърлд и екпериментални жанрове.

На концерта в НДК българските меломани ще могат да чуят звуците и на екзотични инструменти като ерху – традиционен, хилядолетен китайски струнен инструмент, ситар – индийски струнен инструмент и табла – индийски перкусии.

Преживейте най-добрата медитативна, изпълнена с вътрешен мир, радост и позитивизъм музика, отправят покана организаторите. Безплатни билети могат да се вземат на касите на НДК.

На снимките е Премик.

Premik Russell Tubbs „The Journey“ – Live Solo

 
По темата: