Престъпна жега по БНТ – италиански криминален филм

СЪБОТА – 19.05.2018
22.45 – Студио Х: ПРЕСТЪПНА ЖЕГА /Италия, 2010 г/
CALDO CRIMINALE
Сценарист: Луиджи монтефиори. Режисьор: Ерос Пулиели. Оператор: Карло Мария Монтуори. Музика: Паоло Вивалди. В ролите: Сабрина Ферили, Габриел Гарко, Винсент Спано, Флавио Албанезе, Мартин Брошар, Мариса Беренсон

Ана Талдели е млада жена, която пристига в южно градче в Италия. Жегата е непоносима. Вечерта тя забелязва в отсрещната сграда любовна сцена между мъж и жена. Пристига друга жена и започва боричкане между мъжа и новата жена, която стреля по мъжа. Ана извиква полиция, но когато пристига инспекторът не открива никакви след или гилзи, но все пак има кръв.

Инспектор Лаи е заинтригуван, защото Ана притежава пистолет. Оказва се, че е била жертва на насилие от страна на мъжа си, бивш полицай, който обаче е пуснат от затвора. Ана се крие от него.

Младият мъж от пустата сграда Валерио се оказва женен за бивша актриса, графиня Лукреция Ланцилоти. Ана е привлечена от Валерио, който в присъствието на инспектора отрича за инцидента.

Валерио се опитва да се сближи с Ана и успява. Ана се запознава със своята съседка, която се оказва жената, която й е дала апартамента под наем.

Ана и Валерио прекарват няколко дни заедно. Валерио признава, че графинята е убила съпруга си и го държи. Междувременно в Рим е убита издателката и приятелката на Ана, която рисува илюстрации за детски книжки.

Графинята заплашва Ана и Валерио я скрива в една вила. Той убива графинята с пистолета на Ана и заедно с нейната хазяйка смятат да я убият като изкупителна жертва. Но инспекторът се намесва навреме.

След края на разследването Ана се качва на полицейска кола, която се оказва карана от бившия й съпруг. Намерението му е да я убие, но случайността и инспекторът се намесват…

дублаж