През лятото, Боровец се превръща в евтиния байк рай на България!

Лятната концепция на Боровец стартира, напук на кофтито време!

На 19 юни Боровец даде официален старт на летния сезон и приветства всички любители на планинското колоездене в Borovets Mountain Bike Park.

С двадесетте си километра маркирани трасета за планинско колоездене, паркът заплени всички присъстващи, които  през целия уикенд не спряха да се наслаждават на единствения по рода си байк парк в България.  Лифт Ситняково Експрес, който обслужва парка, ще работи целия сезон всеки ден без сряда и четвъртък, като ще има целодневни карти на цена от 20лв.

В 11 часа всички присъстващи се бяха събрали в огромна тълпа от нетърпеливи колоездачи, журналисти и туристи, които гледаха към небето в очакване на въздушното шоу на Веселин Овчаров и Петър Петров. Те трябваше “да донесат от небето” ножицата, с която да бъде прерязана лентата на парка, но за съжаление метерологичните условия не го позволиха и момчетата обещаха да покажат какво могат при следващ подходящ случaй.  Лентата на парка беше прерязана от Антон Томов – младата надежда на „Рилски Скиор”, към обяд с малко закъснение, което направи всички присъстващи още по-нетърпеливи да се спуснат по новите трасета и да се насладят на зелената планина.

През целия ден имаше демонстраци по слак лайн с отбора на “Гибон Слак Лайн”, които успяха да покажат много от своите умения и да помогнат на много хора да направят своите първи крачки по лентата.  Дори дъждът не успя да уплаши байкарите и маунтинбордистите, които в най-големия порой поддържаха градуса на настроениeто с уникални скокове. За целта, на поляната пред хотел „Рила”,  беше разпънат огромен Air Bag, на който  много талантливи младежи показаха множество сложни и майсторски изпълнени трикове.

За желаещите да опитат  полета от огромния скок и да преборят гравитацията имаше на разположение колела “DRAG”, с които да се пробват, като единственото условие беше да носят каски.  Имаше и сервизни и промоционални центрове на две от водещите фирми в бранша, разположени точно на финала на Даунхил трасето, където всеки можеше да се консултира и пробва колелата. Въпреки непостоянното време, периодичния дъжд и неудобствата, които  той създаде, имаше много усмивки, добро настроение и всички се забавляваха на максимум.

След изливането на поройния дъжд, като по поръчка слънцето изгря с пристигането на момчетата от „Фрирън България”, които показаха невероятните си умения. Особено голямо впечатление направиха, когато се появиха на една от терасите на хотел „Рила” и слязоха по фасадата от третия етаж на сградата.

Всички наблюдаващи демонстрацията затаиха дъх и изпаднаха в недоумение, когато младият талант на България – Дилян Димитров, скочи от един от покривите на хотела, направи няколко завъртания и се приземи на тревата от над четири метра височина.

Цялото  изпълнение на фрирънърите беше придружено от много музика от популярния DJ Emil Prize, докато отново не заваля дъжд и партито продължи в нощния бар на хотел „Рила”.

Малко по-късно вечерта за музикалното оформление допринесе и DJ Bruhu. Уникално шоу с уста направи страхотният бийтбоксър Skiller, който  за пореден  път доказа своят талант и показа, че е по-добър  от много световно известни диджеи.

След дългия празничен ден много от присъстващите се прибраха в стаите си, за да отпочинат и да се заредят с нови сили за неделния ден по байк трасетата и другите атракциони.

Хотел «Рила» изненада приятно всички със своите специални пакети за колоездачи: нощувка, закуска и лифт карта за 35лв,  като голяма част от присъстващите на откриването се възползваха от специалното предложеие и останаха мнoго доволни.

Това лято Боровец се очертава като предпочитаната дестинация за отдих и забавления, където  всеки може да намери точно, каквото търси, и да се наслади максимално на престоя си в зеления курорт на България.

Снимки: Константин Гяуров, Константин Величков, Мартин Раднев