Принцесата Поли Генова и злият Дони в мюзикъла „Аладин“

Поли Генова ще се превърне в принцеса в най-новия български мюзикъл „Аладин”

Популярни български артисти се обединяват около създаването на първата по рода си българска продукция

Звездите от българската музикална и театрална сцена Поли Генова, Дони и Ненчо Балабанов ще изпълнят главните роли в най-новия български мюзикъл „Аладин”. Актьорите работят активно по подготовката на спектакъла, който ще бъде представен за зрителите в следващия сезон на Музикалния театър.

„Аладин” е най-новият мюзикъл в България, с изцяло българска авторска музика, текст и сценография. Мащабната продукция се подготвя от група артисти и музиканти, водени от желанието да съживят културния живот в България в сферата на музикалния театър и да възпитат младите в ценене на качествено изкуство. Основен двигател и инициатор на проекта е композиторът Марио Балтаджиев, който има дългогодишен опит в разработването на музика за проекти в областта на рекламата, балета и киното, а създаването на мюзикъл е негова детска мечта.

Мюзикълът „Аладин” ще представи модерна интерпретация на едноименната приказка от 1001 нощ. В новия прочит на старата персийска история, духът ще бъде не просто слуга, а метафора за човешкият дух, в който се крие силата на всеки от нас. Аладин ще трябва да разчита не само на могъществото на добрия дух, но да потърси силата в себе си и да се справи сам с предизвикателствата. „Нашата амбиция е да представим не само изключително аудиовизуално шоу за зрителите, но и едно по-дълбоко и мотивиращо послание за вярата в собствените възможности,” каза Марио Балтаджиев. „Вярваме, че  тази човешка история ще докосне зрители от всички възрасти и всеки ще открие нещо за себе си,” допълни той.

Обединени от ентусиазма на създателите на „Аладин” и вдъхновени от мечтата на Марио,  известни български артисти подкрепиха създаването му и се включиха в реализацията на проекта. В новата продукция Поли Генова ще влезе в ново амплоа, като се въплъти в любимата на Аладин. Неин партньор ще бъде актьорът Ненчо Балбанов, който ще се впусне в поредица от приключения, за да намери вълшебната лампа, възпрепятстван от Злия магьосник – Дони.

Освен силно актьорско присъствие, в мюзикъла ще се включат и едни от най-известните български поп и рок изпълнители. Те ще запишат ариите към мюзикъла, които ще изразят най-съкровените емоции на главните герои. Парчетата към мюзикъла, които скоро ще бъдат пуснати в ефир, ще представляват богата палитра от музикални жанрове – от романтична балада и класика, през поп и хип-хоп звучене до бийтбокс интерпретации.

Самата постановка ще бъде дело на утвърдените имена в театъра – Надя Асенова -режисьор; Марио Балтаджиев – композитор; Иван Ангелов – либрето, Тодор Райков – сценография и Анелия Райкова – костюми.