PRO.BG отразява скандалното завръщане на Мариус Куркински

Седмица на забранените български филми по PRO.BG

Специални гости в предаването „Антракт” тази седмица са Адела Пеева, Константин Цеков и Мариус Куркински

Тази седмица културният афиш у нас е подчинен на няколко основни събития, за които Борис Георгиев (на снимката) ще разкаже на зрителите в предаването „Антракт” по PRO.BG.

Днес водещият заедно с кинокритика проф. Александър Янакиев поставиха началото на седмицата, в която ще се разкажат историите на няколко от забранените български филма. Сред тях са Бинка Желязкова и филмът й “Привързаният балон”, “Прокурорът” на режисьора Любомир Шарланджиев, “Една жена на 33” на режисьора Христо Христов и разбира се някои от филмите на Рангел Вълчанов.

Основни гости на Борис през тази седмица ще бъдат най-известната режисьорка в българското документално кино Адела Пеева, която сред десетките си награди има и две номинации от Европейската филмова академия, един от членовете на ФСБ Константин Цеков, който ще разкаже за новия албум на групата и завръщането им след 20-годишна пауза на музикалната сцена и участието му във филма „Мисия Лондон” и Мариус Куркински, който се завърна на театралната сцена с последната си пиеса “Отворена брачна двойка” на скандалните Дарио Фо и Франк Араме.

 
По темата: