PRO.BG показва новата гранд дама на БГ музиката – ДесиСлава (ВИДЕО)


PRO.BG показа новата ДесиСлава

До скоро певицата ДесиСлава бе само поп-фолк икона, но от известно време около нея се случват много неща, нетипични за фолк певица. Сутрешният блок на PRO.BG намери Деси докато разпускаше на Българското черноморие със сина си и ни показа талантивата певица в по-различна светлина.

„Не бих казала, че почивам. По-скоро се опитвам да прекарам повече време със сина ми Майки, той много обича да плува и се чувстваме чудесно заедно на морето. Иначе дори на плажа съм с лаптопа и проверявам и изпращам имейли.“ – каза Десислава.

Тя създаде собствен музикален канал DSTV, който отнема огромна част от времето и енергията на певицата:

„Телевизия DSTV предлага голямо разнообразие от българска, световна и балканска музика.  Тя е единствената музикална медия у нас, зад която не стои световен концерн или музикална компания, а се стремим да даваме поле за изява на независими и талантливи изпълнители, както и да подпомагаме създаването на нова българска музика“ – споделя Десислава.

Ръка за ръка с телевизията, компанията на даровитата певица New Music започна да продуцира таланти. Типично за Деси, която не спира да експериментира и да търси различното  – двете изпълнителки, с които се захвана са коренно различни:

„Те са като два полюса – Джемиле е туркиня, която пее убийствено балканска музика, поп-фолк и българска естрада. Тя е красиво момиче с тъмна коса, за разлика от русата и синеока Nadia. Nadia пее R&B и soul уникално. Двете момичета са супер различни и съчетават визия и талант – нещата, на които държа най-много при избора си на изпълнители. Иска ми се подрастващите да получават хубава музика.“ – обяснява Десислава.

Още куп неща има около Деси – известната турска звезда Мустафа Сандал избра именно нея за концерта си на 24-ти август в Шумен, получи покани за съвместни парчета от чужди изпълнители, направи дует с голяма гръцка звезда (Костас Мартакис).

Десислава обмисля няколко предложения за участие в киното.

„Когато бях малка, преди да стана певица, мечтаех да съм актриса. Сега ми е много приятно, когато получавам предложения за участия във филми. Искам да ги обмисля добре – не държа да участвам на всяка цена.“

От година при Десислава се усеща промяна и в стайлинга. Изборът на дизайнер не е никак лек и певицата се спира на Деси Зиновиева (на снимката отдолу – с Десислава) и модна къща DZ. Дизайнерката Зиновиева залага повече на елегантни, стилни тоалети и много камъни Сваровски.

„Няма нищо по-хубаво от това – да превърнеш хобито си в професия. Щастлива съм, че ДесиСлава харесва дрехите и аксесоарите, които правя с много любов за нея“ – с вълнение разкрива дизайнерката Деси Зиновиева.

Все по-често Десислава изкарва хонорарите си с поп участия. И не на последно място – пя арии с Бургаската Филхармония.

„Не искам да се ограничавам в определен стил. Не съм взимала уроци по пеене, разчитам на това, което Господ ми е дал. Музикална съм и не се притеснявам да експериментирам. Фактът, че получих много аплодисменти и похвали, ме амбицира да не се отказвам и да приемам всякакви предизвикателства.“ – убедено заяви Десислава като за пореден път показа, че няма да се ограничи до определението „поп-фолк певица“.

 
По темата: ,