PRO.BG представя: нова седмица, нови страхотни филми за теб!

Акценти от филмовата програма на PRO.BG за седмицата 15-21 февруари

Юмрукът на трите нинджи” – понеделник, 15 февруари от 15:00 часа
Оригинално заглавие: 3 Ninjas Knuckle Up, 1995 (Сони)
Жанр: екшън, комедия
Участват: Виктор Уонг, Майкъл Трийнър и др.
Режисьор: Санк – Ок Шин

Роки, Колт и Там-там този път се изправят срещу зъл и богат бизнесмен, който се занимава с изхвърлянето на радиоактивни отпадъци, за да спасят местно индианско племе и техния приятел Джо. Трите нинджи трябва да открият бащата на Джо, както и таен диск, който съдържа доказателства срещу бизнесмена – диск, който може да помогне в спирането на изхвърлянето на отпадъците. Градът, обаче, е държан от богатия бизнесмен, като той контролира полицията и дори кмета. Нинджите трябва да се изправят срещу група мотористи и каубои и да демонстрират своите умения…

Дюн” – вторник, 16 февруари от 15:00 часа
Оригинално заглавие: Dune, 1984
Жанр: фантастика, екшън
Участват: Кайл Маклохлън, Фреди Джоунс
Режисьор: Дейвид Линч

Дюн е светът, който крие тайната на сътворението…и неговите най-големи кошмари. В далечното бъдеще, дукът и неговото семейство са изпратени от императора на пясъчна планета, от която идва подправката, която е в основата на междузвездното пътуване. Ходът на императора цели унищожаването на дука и неговото семейство, но синът му успява да избяга и търси отмъщение, използвайки природата като най-силното си оръжие. Носителят на „Оскар“ Уилям Хърт („Целувката на жената-паяк“, „Нещо истинско“ ) е начело на великолепния актьорски състав, редом с Иън Макнийс („Луд живот“), номинирания за „Оскар“ Джанкарло Джанини („Ханибал“) и Саския Рийвс („Антония и Джейн“ ) в тази епична приказка по класическия роман на Франк Хърбърт от 1965 г.

Левакът” – събота, 20 февруари от 19:45 часа
Оригинално заглавие: Loser, 2000 (Сони)
Жанр: Комедия,
Участват: Анди Дик, Джейсън Бигс, Грег Киниър, Дан Акройд, Мена Сувари
Режисьор: Ейми Хекерлинг

Джейсън Бигс (“Американски пай”) ще спечели сърцата ви в ролята на симпатичния левак Пол Танек – провинциално момче, което току-що постъпва в колеж в Ню Йорк. Парите не му достигат, няма никакви приятели, но затова пък тримата му съквартиранти, правят купони нонстоп, преследват момичета нонстоп и го дразнят нонстоп, стига просто да не го пренебрегват. Животът на Пол е кошмарен. Точно тогава той се запознава със сродна душа в лицето на съученичката си Дора Дайъмънд (Мена Сувари, “Американски прелести”) и нещата започват да изглеждат по-розови. Но все някой ще се изправи на пътя на зараждащата се любов. Ако не е безсърдечното гадже на Дора – преподавателят по литература Едуард Олкот (Грег Киниър), то ще са съквартирантите на Пол.

Невинни години” – събота, 20 февруари от 21:30 часа
Оригинално заглавие: The Age of Innocence, 1993 (Сони)
Жанр: драма, романтичен
Участват: Даниъл Дей-Луис, Ричард Грант, Мишел Пфайфър, Джералдин Чаплин, Мириам Марголис, Уинона Райдър
Режисьор: Мартин Скорсезе

Най-страстният и разтърсващ филм на Мартин Скорсезе. В свят на традиции, във време на невинност, те дръзнаха да нарушат правилата. Пленителен романс за трима заможни американци, оплетени в трагичен любовен триъгълник, разкриващ великолепието и лицемерието във висшето общество от 80-те години на по-миналия век. Нюланд Арчър (Даниъл Дей-Луис) е известен адвокат, който тайно копнее за по-страстен живот. Сгоден за прекрасната, но твърде обикновена Мей Уеланд (Уинона Райдър), Нюланд се примирява с живот, изпълнен със спокойно доволство. Но когато необикновената братовчедка на Мей, графиня Елън Оленска (Мишел Пфайфър) се връща в Ню Йорк след социален и сексуален скандал, Нюланд е запленен от загадъчната й репутация и изключителната й красота. Сега той трябва да избере между Мей и света който познава, и Елън и света, за който мечтае. Омагьосваш портрет на стаена любов и разкаяние. „Невинни години“ е вечен шедьовър, в който се преплитат интрига, подозрение, вина и страст.

Магнолия” – неделя, 21 февруари от 19:45 часа 21:30
Оригинално заглавие: Magnolia, 1999 (Уорнър)
Жанр: драма
Участват: Том Круз, Джейсън Робардс, Джулиан Мур, Джеръми Блакман, Филип Сиймур Хофман, Майкъл Бауън, Уилям Мейси, Филип Бейкър Хол, Мелора Уолтърс, Джон Райли и др.
Режисьор: Пол Томас Андерсън

Епичният филм на Пол Томас Андерсън проследява в паралелен монтаж няколко житейски истории, за да изведе внушенията за необходимостта от повече толерантност, любов и топлота във взаимоотношенията на хората. Трагедиите на неговите персонажи са огледало на отчуждението, егоизма и жестокостта на съвременното общество, издигнало в култ парите, успеха, просперитета на всяка цена. Режисьорът внимателно изгражда творбата си, търсейки ефекта от асоциативните връзки между отделните истории, тяхното взаимно допълване и обогатяване. В последна сметка филмът му е внушително изследване на съвременните нрави, което разтърсва възприето със своята правдивост, проникновеност и психологическа плътност.

Награди и номинации:
Берлинале 2000 – „Златна мечка“;
„Златен глобус“`99 за поддържаща мъжка роля на Том Круз;
3 номинации за „Оскар“`99 – за поддържаща мъжка роля на Том Круз, оригинален сценарий и песен: „Save Me“;
Номинация за „Златен глобус“ за песен: „Save Me“;
Номинация от Лондонската критика за сценарист на годината;
3 номинации от Гилдията на филмовите актьори – за поддържаща мъжка роля на Том Круз, поддържаща женска роля на Джулиън Мур и ансамблово изпълнение;
Номинация от Гилдията на американските сценаристи за оригинален сценарий

 
По темата: , , ,