Пробвай да спечелиш: 30-дневен (!) безплатен купон в Ирландия!

Предизвикателството “Макe it at Bushmills“ – прекалено хубаво, но реално

Навръх Свети Патрик, празникът на светеца покровител на Ирландия, стартира първият в световната уиски история конкурс ‘Make it at Bushmills” (Да успееш в Бушмилс), чиито победител ще бъде посветен в тайните на ирландското уиски  Bushmills. Колъм Игън, мастър дестилерът на една от най-старите работещи дестилерии в целия свят отправя предизвикателство към всеки, който иска да докаже, че има усет към приключенията, страст към живота и е любител на уиски.

Наградата за победителя е уникално 30-дневно преживяване в сърцето на градчето Бушмилс и общността, която прави ирландското уиски в дестилерията, получила първия в света лиценз за производството на уиски  в далечната 1608 год. Престоят включва и докосване до първокласните сърф плажове, игрища за голф и смайващата местност около Бушмилс.  Едновременно с това обаче, победителят ще има уникалната възможност да влезе в историята като първият външен за дестилерията човек, който създава собствен бленд на неподражаемото ирландско уиски.

“През последните 400 години натрупахме безценен опит в правенето на качествено уиски и се научихме да му се наслаждаваме по най-добрия начин! Желанието ни е да споделим преживяването  – от уменията как да избираме идеално отлежалото уиски до това как да хванем хубава сьомга …или дори една от известните по целия свят вълни! Все неща, които са част от живота в Бушмилс.”, обяснява Колъм Игън.

В световния конкурс Make it at Bushmills може да участва всеки, като кандидатства онлайн до 30-ти юни през Фейсбук страницата на Bushmills. Но победителят ще е само един, като за него са предвидени и 5 000 паунда джобни пари, покриване на всички разходи по 30-дневния престой в Ирландия и заплащането на самолетните билети на него и негов приятел, който може да го посети или да остане през цялото време.

Участието в конкурса преминава през няколко етапа и дали българин ще е глобалният победител до голяма степен зависи от нас. Сигурно е обаче, че един българин ще посети за 3 дни световноизвестната дестилерия, която краси всички нови ирландски банкноти. По време на големия финал 25-27-ми август, по един представител на всяка страна участничка ще посети т.нар. “Бушкамп“. Там лично мастър дестилърът Колъм Игън, заедно с екип от експерти ще определи глобалния победител.

Подробности за регламента на конкурса Make it at Bushmills можете да намерите на  www.facebook.com/bushmillls1608