Продадоха Канал 3 „с все“ Сашо Диков!

“Канал 3“ с нов собственик в сделка за 1 млн. лева

Телевизия „Канал 3“ е продадена на „Медийна инвестиционна организация“ в сделка за 1 млн. лв, съобщи в четвъртък програмният директор Сашо Диков, който е подписал тригодишен договор с новите собственици и запазва поста си.

Диков обясни, че собственици са бизнесменът Любомир Минчев и съпругата му Мария Опренова. Минчев е имал обща фирма с кумеца на Сашо Диков – собственикът на хотел “Радисън” Спас Русев. Журналистът сам направи това уточнение, за да предотврати евентуални спекулации.

Основен притежател на акциите в „Медийна инвестиционна организация“ е бившият директор на отдел „Маркетинг комуникации“ в М-Тел Мария Опренова, а една акция притежава Кеворк Марашлян. Опренова работеше в най-големия мобилен оператор до средата на миналата година, а от 2010 до 2012 г. е оглавявала Българската асоциация на рекламодателите (БАР).

Мария Опренова е с богат опит в рекламния бизнес. Тя е бивш шеф на рекламата в МТел, НВО, работила е за McCann Erickson, Gillette, AXN, Cosmopolitan и др. Завършила е Американския университет в България.

Съпругът й Любомир Минчев е в бизнеса с телекомуникационно оборудване като член на съвета на директорите на “Телелинк”. Финансирането е изцяло по линия на семейните финанси, заяви Сашо Диков.

По думите на Опренова “Канал 3“ ще се развива, запазвайки своята независимост.

Досега телевизията беше собственост на „Елит Медиа България“, в която съдружници са Величко Найденов и Николай Вучев. Според финансовия отчет на телевизията приходите й през 2012 г. са били 2.2 млн. лв., което е с 0.5 на сто повече спрямо предходната година, а печалбата е 87 хил. лв.

По инфо на Mediapool.bg и Offnews.bg