Продуктивна 2010-а за Лот Лориен – започва с концерт във Варна!

Лот Лориен с нови проекти и концерт в Радио Варна

Варненската уърлд-фюжън-прогресив група Лот Лориен работи над ново издание, което ще включва най-нови композиции на групата, неиздавани до този момент, както и стари парчета в ремиксиран/ремастериран вариант. Компилацията ще включва и концертни изпълнения.

Засега не е уточнена дата за издаването, но музикантите се надяват дискът да е готов най-късно до средата на годината и да достигне до колкото се може повече почитатели.

Междувременно в края на миналата година формацията достигна 3-то място по продажби в категорията за музика от Източна Европа на сайта Emusic, предназначен за платено сваляне на музика. Това стана благодарение на българската компания AMAdea Records (www.amadearecords.com), с която Лот Лориен сключиха договор през миналата 2009 година.

AMAdea, сред чиито основни партньори са PeaceWork Music Net, CD Baby, Apple iTunes и Emusic е млада българска компания с опитни служители, чиято цел е физическо и дигитално (платен даунлоуд) разпространение на качествена и стилна музика по целия свят без ограничение в музикалните стилове.

Освен всичко това, Лот Лориен се подготвят усилено за предстоящия си концерт във Варна, който ще се състои навръх рождения ден на формацията – 14 февруари от 20.00 часа.

Мястото на събитието е концертното студио на Радио Варна и освен познатия репертоар на групата ще включва нови композиции, интересна мултимедия, както и специалното участие на акордеониста Йордан Данев. Билетите за концерта вече се продават в музикален магазин Ozz.

Чуй Lot Lorien и Т. Спасов – Капитан Петко Войвода:

 
По темата: