Професионалисти покоряват X Factor

Утвърдени артисти се явяват на кастингите за сезон V на X Factor България

Екипът открива претенденти за финала в Пловдив и се отправя към Бургас

Освен прохождащи артисти и ученици от професионалните музикални училища, на кастингите за пети сезон на X Factor се явяват и немалко вече утвърдени изпълнители. Това са артисти, които не сме виждали в други музикални формати, а такива, които се изявяват на алтернативни сцени – в операта и театъра, както и такива, които се самопродуцират и имат по няколко реализирани песни и видеоклипове.

„Много вероятно е победителят в този сезон да е от Пловдив.“, коментират от екипа на музикално шоу №1, след прослушването в града на тепетата. „Тук срещнахме таланти, които са потенциални фаворити, както в категориите на момичетата и момчетата, така и в тази на 25+ и групите“, допълват те.

Кастингите тази година събират повече участници от миналата, както в Пловдив, така и в София, а онлайн регистрациите продължават, като записалите се вече са в пъти повече. Сред някои от най-интересните участници, които екипът на X Factor срещна в Пловдив са мъж, дошъл чак от Малта, с опит на оперната сцена, рапър с няколко авторски песни, семейна двойка, събрани от любовта си към музиката, както и квартет от момичета, които освен задължителните песни, бяха подготвили и специална хореография. Не са малко и участниците със сериозна вокална подготовка, с над 10 години работа с педагози, както и такива, които свирят на поне един музикален инструмент.

Чуждестранните появи на кастингите продължават, като някои от участниците дори са подготвили народен фолклор за българското издание на шоуто. Интересна тенденция е, че кастингите у нас връщат и много българи, които живеят зад граница.

Прослушванията за X Factor продължават на 19 и 20 юни в хотел „Аква“, Бургас и на 22 и 23 юни във Фестивален и конгресен център, Варна. Последната възможност за желаещите да покажат музикален талант пред екипа на шоуто ще бъде на 25 юни във Велико Търново.