Професор Вучков се „фука“ с престижна награда при Милен Цветков

„Часът на Милен Цветков“, 20 май, 17:00 ч.

Тема: Има ли конфликт между изграждането на слънчевите панели и земеделието?

Гости в студиото: Никола Газдов – председател на Бъл гарската фотоволтаична асоциация, Михаил Михайлов – депутат от ПГ на Синята коалиция, Наталия Тодорова- изп. Директор на Националната асоциация на зърнопроизводителите и Ангел Вукодинов – член на управителния съвет на Нац. асоциация на зърнопроизводителите.

В „Моята история“- по скайп: Боряна Назърова, номинирана за „Царица Роза“, която нахлу с макетен нож при учителите си и ги заплаши, че ще ги унищожи.

В „Часът на специалиста“ – Проф. Юлиян Вучков за медала „Иван Вазов“, който получи за големи заслуги към родната литература и дейността на Съюза на българските писатели, и за всичко останало.

Веднага след получаването на ордена проф. Вучков произнесе слово в емблематичния си стил.

„Получавал съм немалко, даже много награди. Естествено, че най-скъпо ми е признанието на моите читатели, многобройни зрители и слушатели за моя мъничък скромен плод в литературата и в културата като цяло, защото аз работя и в полето на други изкуства – театър, телевизия и т.н. Особено съм развълнуван от факта, че тази награда ми се присъжда от Съюза на българските писатели – най-дълголетната и най-авторитетна наша творческа организация, която въпреки тежкото ни време продължава да живее плодотворно и да защитава здравословната ценностна система.

Но съм особено щастлив, че орден „Иван Вазов“ – това най-високо досегашно отличие на Съюза на българските писатели, носи името на всепризнатия Патриарх на българската литература, когото аз обожавам, комуто съм посветил над 250 страници и на когото ще посветя цяла глава в третия ми том от моите Мемоари“

Виж видео запис от предаването (Епизод 43):