Програма концерти в „Студио 5“ – Дичо празнува ЧРД

Програма – Студио 5 – 28.11 – 04.12 

Канопус  – 28.11, 22 часа

На 28 ноември от 22 часа сцената на Студио 5 ще изгрее една от най-ярките звезди в небето – а именно квинтетът Canopus. Основана през 2005 г. от Цветан Георгиев и Димитър Льолев, групата свири класически фюжън, факт, вдъхновен от разнопосочните вкусове на членовете в бандата. А те са:

Цветан Георгиев – ударни
Димитър Льолев – саксофон
Борис Таслев – бас китара
Ангел Димитров – китара
Мартин Марков – клавишни

Съчетавайки страстта си към стилове като суинг, етно, латино, рок и афро, момчетата от Canopus успяват да сътворят един истински фюжън звук, който ви понася на околосветско музикално пътешествие. И както се полага на едни истински „звезди”, концертите им биват космически забавни и уникални.

Заповядайте на 28.11. от 22 часа на междупланетно пътешествие с Димитър, Ангел, Цветан, Борис и Мартин. Една вечер на новаторската музика с група Canopus в Студио 5, която ще промени представите си за музика и весело прекарване.

Билети: 8 лв.

За допълнителна информация: http://www.myspace.com/kanopusbg.

 

 Мартин Марков Трио

Мартин Марков Трио ще ни донесат отново много джазово ноемврийско настроние в Студио 5 на 29 ноември от 22 часа.

Публиката ще може да чуе песните от албума им Curves, този път със специалното участие на певицата Богдана Атанасова.

Както казва самият Мартин: „Единадесетте мои композиции са издържани в стилистиката на джаз музиката. Написах ги на един дъх, провокирайки се в това всяка една пиеса да бъде  различна като послание и да не изневеря на търсенията ми за личностен стил.”

На 15 ноември пиесите ще се изпълняват от:

Мартин Марков – пиано
Борис Таслев – бас
Атанас Попов – барабани

Заповядайте от 22 часа в Студио 5 на датата 29.11., за една музикална вечер с Мартин Марков Трио и и Богдана Атанасова тяхната авторска музика.

Билети – 7 лв.

 

 Anything for LOVE – Old Gold Band

Студио 5 посреща отново уникалните джаз музиканти от Оld Gold Band този път на 30 ноември от 22 часа. Групата, създадена през 2007 г., вече завладя сърцата на публиката ни с Dixie програмата си, както и с трибюта си към Луис Армстронг по случай 110-годишнината от рождението му.

Убедени вече в майсторството на Оld Gold Band, не се и съмняваме, че това ще бъде поредният им силна изява – този път посветена на любимите ни суинг и би-боп.

Anything for LOVE – точно така е озаглавен този концерт, който ще ни докаже, че любовта, това е основната двигателна сила за нас, хората – както към музиката, така и към живота, така и към друг човек. Магията на суинга и би-бопа са идеалният акомпанимент за тази романтична джаз вечер, която ще ни пренесе през 40-те години на миналия век. Във времето на Чарли Паркър и Дизи Гилеспи, в нощен Ню Йорк, с улици, миришещи на дъжд и асфалт и вещаещи музикални джаз приключения.

Оld Gold Band е в състав:

Генчо Въртовски – тромпет
Атанас Хаджиев – кларинет и тенор саксофон
Цветан Троянски – тромбон
Митко Добрев – пиано
Митко Гидишки – контрабас и бас китара
Васил Василев – барабани

Очакваме ви за една виртуозна вечер, любовно обяснение към джаза и към неговата публика – на 30 ноември от 22 часа, само в Студио 5. С Old Gold Band.

 

Yotzov Clarinet Sextet – премиерно на сцената на Студио 5!

В първия ден от декември в Студио 5 ще имаме възможност да чуем най-новия проект на Боби Йоцов – а именно Yotzov Clarinet Sextet. За първи път в България се ражда подобна формация – и не е нужно да казваме, че е създадена с много хъс и желание!

Yotzov Clarinet Sextet се състои изключително от студенти, настоящи и завършили, на виртуозния български кларинетист Борислав Йоцов. Във формацията свирят пет кларинета и един бас кларинет, а младите таланти са както следва:

Цветелина Найденова
Ангелина-Огняна Гочева
Мартин Котрулев
Фарадж Акбаров
Явор Гайдов

Неизменният шести елемент, който споява и вдъхновява групата, е, разбира се, самият Боби Йоцов. Пиесите, които ще бъдат изсвирени са с аранжименти, създадени специално за секстета. Ще чуете както класически произведения (които очаквате), така поп песни (по-скоро неочаквани) и авторски парчета на Христо Йоцов и Боби Йоцов. От Бах, през Чайковски до Джо Кокър и Queen –

Yotzov Clarinet Sextet предлага нещо ново и различно за родната ни клубна сцена. Съчетавайки класическо с популярно в музиката, се създава една не само качествена, а и интересна формация и то само за кларинет.

На 01.12 от 19 часа, само на сцената на Студио 5. Премиера на Yotzov Clarinet Sextet.

Билети: 5 лв.

 

V.O.XX

Първи декември ще е паметен по ред причини – в Студио 5 ще забият Дичо с група V.O.XX., а точно на първи декември е роден и самият Дичо – една легенда в съвременната рок музика! С други думи – имаме не един повод да се изкефим!

Историята на група V.O.XX. накратко е следната: след като Дичо напуска Д2 започва съвместна работа с един от китаристите на група P.I.F – Иван Велков по соловите си парчета. Един ден при поредното аранжиране на песен двамата стигат до извода, че трябва да направят банда. Следват среща и разговор с Ицо, Марто и Наско (също членове на P.I.F) и така се ражда V.O.XX. През 2011 г. съставът на групата изглежда така:

Дичо – вокал
Петър Рангелов – китара
Иван Велков – китара
Александър Попов – пиано
Мартин Николов – бас
Росен Василев – барабани

А на 01.12 ще чуем авторските парчета на групата, които обичаме и познаваме. Много мелодичен поп-рок, много празнично настроение, летни блянове. Един истински лайф от сърце не просто за фенове, а за приятели…

Първи декември от 22 часа – на рождения ден на Дичо – с Дичо и V.O.XX.! Само в клуб Студио 5!

Билети: 10 лв.

 

Sofia Vocal Fest представя: Haig Yazdjian Festival Project, Армения / Гърция/България – -2.12

Haig Yazdjian – вокал, уд,

Костадин Генчев – кавал

Христина Белева – гъдулка

Теодор Петков-ТОТО- пиано

Иван Цонков – перкусии

Haig  Yazdjian, роден в арменско семейство в Сирия, е една от най-ярките фигури в съвременната уърлд музика. Той притежава изумителна вокална техника, довела до десетки колаборации и позитивни ревюта от критици и фенове за всичките му студийни албуми. Екзотиката на ориента, специфичният арменски фолклор, балканско-средиземноморската страст и западните джаз влияния се смесват във виртуозната му музика, на която ще се насладим на живо на Sofia Vocal Fest, със специалното участие на едни от най-добрите български музиканти.

 

Sofia Vocal Fest представя: Белослава – 02.12 

Белослава – вокал
Живко Петров – пиано
Антони Рикев – бас
Димитър Семов – ударни
Росен Захариев – Роко – тромпет, перкусии

Родена в творческо семейство, завършила  рекламна фотография и музика, Белослава вече десетилетие е един от най-ярките изпълнители на българската сцена. От супер успешния си дебют „Улици” (2001), през зрелия и чувствен „Слушай ме” (2005), до предстоящия албум „Когато има защо”, тя не се страхува от стилови пътешествия, експерименти и колаборации с най-различни артисти (от Ъпсурт до Рут Колева). Уникалната й топла, дълбока и чувствена гласова бленда й печели армия от фенове, както и статута на една от най-обичаните български певици

 

Sofia Vocal Fest представя: Unni Løvlid, Норвегия – 03. 12 

Unni Løvlid – вокал, електроника
Randi-Merete Roset – стъкло
Liv-Jorun Bergset – стъкло
Ingar Hunskaar – звук

Често наричана „новата Björk на севера” , Unni Løvlid е един от най-известните фолклорни музиканти в Норвегия. Зад гърба си има стотици участия в мултинационални проекти от цял свят, студийни записи в различни жанрове и концерти на престижни форуми. У нас ще представи RITE – експериментална ambient електроника, в съчетание с изключителната си вокална техника.

Sofia Vocal Fest представя:  Sentimental Swingers & Misho Yossifov Sextet – 03.12 

Андрония Попова – вокал
Десислава Андонова – вокал
Вера Шандел – вокал
Михаил Йосифов – тромпет
Атанас Хаджиев – тенор сакс
Велислав Стоянов – тромбон
Васил Спасов – пиано
Димитър Шанов – бас
Димитър Димитров – барабани

Вече година Sentimental Swingers радват българската публика с джаз и суинг класики от 30-те до 50-те години в неизменната компания на безкомпромисно добрите Михаил Йосифов Секстет. Винтидж градска култура, все повече авторска музика, задължителен  тематичен дрескод и стайлинг, класическо сценично поведение (напомнящо Andrews Sisters) и, разбира се, омагьосващо тригласово пеене. Рони от Nasekomix, Деси от Phuture Shock и Вера (русата подправка на триото, с излъчване на femme fatale, тип Марлене Дитрих от 30-те години) са три прекрасни гласа, сякаш пристигнали в сегашно време от ерата на истинския Glamour, в което жените са женствени до полуда, а мъжете – истински джентълмени.

 

„Джаз за смели птици“

В поредното от серията „Неделни Матинета” на Студио 5 ви предлагаме отново уникално забавление за всички възрасти!

Джаз за смели птици – с най смелите из джаз музикантите 😉 :

Венци Благоев – тромпет
Виктор Бенев – маримба
Димитър Благоев – китара
Борис Таслев – контрабас
Иван Цонков – барабани
и със специалното участие на
Марина Господинова – вокал

Вход – 6 лв за родители, за деца – свободен
Възрастови ограничения: От 1 до 17 годишни деца и от 18 до 118 годишни възраст(Н)и:)!

 
По темата: