Програма на „Студио 5“ НДК – клубът за музикални разбирачи!

Програма на Студио 5 – 1-10 май

Неделен клуб – „Брас асоциация”
01.05.11 – 22:00 ч.

Неделен клуб – „Брас асоциация” – Ангел Заберски октет feat. Теди Русева

Михаил Йосифов (тромпет), Димитър Льолев (алт саксофон), Атанас Хаджиев (тенор саксофон), Велислав Стоянов (тромбон), Ангел Заберски (пиано), Димитър Шанов (бас), Димитър Димитров (барабани).

Квартет „Славей” представят в Студио 5 концертната си програма за европейското им турне през май
02.05.2011 г. – 19 часа

На 2-ри май от 19 часа Студио 5 ще се огласи от песните на четири български славея – Лиляна Галевска (мецосопран), Светла Караджова (сопран), Марияна Павлова (контраалт) и Кристина Карамфилова (сопран).

Квартет „Славей” е основан през 1991 г. от Надка Караджова – един от космическите гласове на българската фолклорна песен. Не е случаен и изборът на име. От една страна славеят е свързан с фолклорната традиция като всепризнат певец на любовта, от друга превъзходната вокална техника и възхитителни гласове на четирите фолклорни изпълнителки. Изключително популярен по света, квартет „Славей” се е превърнал във визитка на България и „Музей на българската култура”, както често е наричан.

В различните си формации през годините (първоначален състав – Надка Караджова, дъщеря й Светла, Стоянка Лалова и Лиляна Галевска) квартетът има над 1200 концертни изяви. Техните спети гласове и виртуозна техника изпълват концертните зали и сърцата на публиката в Япония, САЩ, Великобритания, Франция, Белгия, Холандия, Аржентина, Бразилия, Уругвай, Сирия, Судан, Израел, Китай, Монголия, Южна Корея, Виетнам, Йордания, Турция, Ливан, Италия, Индия, Исландия, Германия, Австрия, Гърция, Босна и Херцеговина, Чехия и много други. По повод 10 годишнината на квартета, Съюзът на музикалните и танцови дейци им присъжда приза „Сребърна лира“.

На 2-ри май от 19 часа на сцената на Студио 5 квартет „Славей” ще докажат за пореден път, че музиката е безсмъртна, а традициите вечно живи.

Концерт на Pampor в Студио 5
02.05.2011 г. – 22 часа

На 2-ри май от 22 часа група “Pampor” Атанас Хаджиев – вокал, кларинет, саксофон, Стефан Владимиров – вокал, саксофон, Сандо Сандов – вокал, акордеон, Васил Хаджигрудев – бас, Мартин Марков – клавишни, Mr. Brown Sugar – барабани ще забъркат на сцената на Студио 5 един невероятен музикален каламбур. Групата твори в областта на фюжън музиката и обединява елементи от различни стилове – фънк, джаз, фолклор, латино, танго… Стремежът на музикантите е да създават красива музика, с която да се доближат максимално до публиката. „Надяваме се с нашите идеи да докоснем хората и да ги накараме да се забавляват истински”, споделят момчетата. “Pampor” участва в конкурса за най-добри български фюжън групи Sofia Fusion Rally. Станете част от техния музикален почерк на 2-ри май от 22 часа в Студио 5.

„ВКУС НА МУЗИКА” – концерт-спектакъл с Йоланта Делибозова на сцената на Студио 5
03.05.2011 г. – 18 часа

На 3-ти май от 18 часа чаровната виолончелистка Йоланта Делибозова ще забърка шоколадова музикална авантюра с гостите в Студио 5. Тя е подготвила необичаен концерт-спектакъл, който носи името „ВКУС НА МУЗИКА” и ще ви потопи в звуците на шоколада и аромата на класическата музика.

Йоланта е завършила Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. Многократно е солистка на бургаската и русенската филхармония, както и на филхармония Крайова, Румъния. От 1994 г. работи като артист оркестрант в Софийската филхармония. Обикаля света като част от проекта на Теодосий Спасов„Небесни струни”. Освен като великолепен музикант Йоли се доказва и като експерт в кулинарната магия. Можете да се пренесете в нейния кулинарен свят във вече популярния блог „Вкусно с Йоли”.

За спектакъла си в Студио 5, под звуците на класическата музика, Йоли ще ви демонстрира как по най-достъпен и бърз начин можете да се превърнете във виртуози в кухнята. За да не остане място за съмнение, всеки от вас ще може да опита приготвените пред очите ви музикални шоколадови изкушения. Шоуто е придружено от кратка презентация на историята на шоколада и неговите изискани превъплъщения, които го превръщат неизменен щрих на живота…, също като музиката.

„ВКУС НА МУЗИКА” има амбицията да намери постоянно място в програмата на Студио 5. 03-ти май, 18 часа – заповядайте на премиерата. Вход свободен!

Мюзикъл! Мюзикъл! Мюзикъл!“
Румяна Коцева избра Студио 5 за своето завръщане на българска сцена
3.05.2011 г. – 22 часа

На 3-ти май от 22 часа публиката на Студио 5 ще посрещне Румяна Коцева. Певицата избра Студио 5 за своето завръщане на българска сцена. След тригодишно отсъствие от страната за участия в различни шоупрограми в Европа, Румяна Коцева ще представи един концерт, в чиято програма са включени някои от най-харесваните мелодии от популярни мюзикъли на 20-ти век, поставяни на Бродуей и филмирани в Холивуд. Подредени са хронологично, като проследяват развитието на самия жанр: „Вълшебникът от Оз“, „Кабаре“, „Котки“ и др. Неповторимият тембър и интерпретаторското майсторство на Румяна Коцева ще завладеят отново сърцата ни, ще ни развълнуват, ще ни върнат назад и отправят напред към непреходните Summertime, New York, New York, Over The Rainbow, Memory … Тези песни са надхвърлили далеч славата на мюзикълите, от които са произлезли, и са станали джаз стандарти и хитове, които българската публика не спира да обича и цени.

„В моя концерт в Студио 5 ще припомня на публиката именно произхода на тези мелодии и ще им ги представя в най-камерен вид – съпроводена само от акустично пиано и саксофон.”, споделя Румяна Коцева. Акустичната версия на световните шедьоври се представя от триото: Румяна Коцева – вокал, Росен Парлапанов – пиано, Толи Апостолов – саксофон.

Премиера – 03 май 2011, 22.00 часа, НДК – Студио 5.

Няма почитател на популярната музика у нас, който да не знае нейните хитове Водопад, Непознат, Песен от сълза, Милиони мигове, Попътно настроение, красивите дуетни изпълнения с Васил Петров, Деян Неделчев, уникалните „Вечни коледни песни на света” с поетични преводи на български език, участията й в “Златният Орфей”, “Бургас и морето”, концертните и телевизионните програми. Броят на концертите в артистичната кариера на Румяна Коцева надхвърля 2000. Дискографията на певицата  обхваща четири оригинални албума и различни компилации с избрани песни. Емблематични остават моноскпектаклите-промоции на певицата, изпълненията й с Биг Бенда на Вили Казасян, телевизионния филм-портрет на БНТ “Песен от сълза”.

Дует „Соле мио” в Студио 5
Концерт за меломани
04.05.2011 г. – 19 часа

На 4-ти май от 19 часа сцената на Студио 5 ще посрещне един неповторим дует. Зад името „Соле мио” стоят имената на Петко Петков (Трамвай № 5) и Румен Дойков (тенор). Те ще преплетат не само уникалните си гласове, но и два различни музикални жанра. В програмата за този концерт за меломани са включени едни от най-известните канцонети, оперни арии и балади. Ценителите на хубавата музика ще останат очаровани от дуетните превъплъщения на тандема Петков-Дойков. Те ще изпълнят „Върни се пак в Соренто”, „О, соле мио”, „Гранада”, „Мизерере”, арии от „Турандот”, „Травиата”, арията „Ла донна е мобиле”, канцонети на Карузо, както и хитовете на „Трамвай № 5” – „Целият ми свят”, „Дъждовен плаж” и много други. Дуетът предвижда да издаде компакт диск с 15 популярни арии и канцонети.

Петко Петков е от създателите и вокалист на една от най-популярните и обичани формации на 80-те години – „Трамвай № 5”. Техните хитове „Усмивката“, „Някога в едно градче“, „Тя“, „Слънчево момиче“ са познати и любими на няколко поколения българи. Трамвай №5 първи налагат атрактивното сценично присъствие с танцово шоу. Телевизионните снимки на песните им дават основата на българския видеоклип.

Румен Дойков гастролира в цяла Европа, Южна Америка и САЩ както самостоятелно, така и със Софийската национална опера, на която е солист от 1978 г. Богатият му репертоар включва над 50 централни тенорови партии – Отело, Радамес, Полион, Манрико, Калаф, Каварадоси, Едгардо, Дон Алваро и др. Досега е изпял над 1200 спектакъла и е партнирал на звезди като Фиоренца Косото, Ирина Архипова, Мара Дзампиери, Розалинд Плоурайт, Радмила Бакочевич, Милка Стоянович, Райна Кабаиванска, Никола Гюзелев, Анна Томова-Синтова, Гена Димитрова. „Таймз” пише за него: „Ролята на принц Калаф беше изпълнена от великолепния тенор Румен Дойков. Това е тенор, издържан в мощната вокална традиция на Марио дел Монако. Такъв глас рядко е звучал през последните години по американските оперни сцени”.

Концертът на дует „Соле мио” в Студио 5 е със специалното участие на премиер-солистите на Националната опера и балет Марта Петкова и Никола Хаджитанев. За публиката в Студио 5 те ще изпълнят фрагмент от балета „Дон Кихот”, Минкус. Заповядайте на 4-ти май от 19 часа , за да станете част от симбиозата между поп, опера и балет.

Концерт на „Soul Inc.” – един проект за душата в Студио 5
04.05.2011 г. – 22 часа

На 4-ти май от 22 часа Студио 5 ще представи един нов и много амбициозен проект. Зад лейбъла „Soul Inc.” стоят имената на Надина Калоянова (вокал),  Ивайло Стайков (клавишни), Борис Спасов (китара), Стойко Милев (бас) и Начо Господинов (барабани). Четиримата пловдивчани се запознават с Надина през 2010 г. Така се ражда идеята да направят собствен проект, свързан със соул музиката. Проектът е различен не само поради избора на музикалното течение, но и заради неподражаемия звук и стил на музикантите.

Надина започва да свири на цигулка на четири годишна възраст. В момента учи в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност виола. Любовта й към музиката я свързва на сцената с Орлин Павлов, Стоян Роянов Я-Я, Венцеслав Марков, Валери Ценков, Чавдар Гочев. В момента подготвя първия си сингъл в колаборация с Младен Димитров (Mr. Moon).

Ивайло е завършил музикална педагогика в Пловдив. Музиката е в кръвта му и талантът му се проявява още в детска възраст. Хобито му е да експериментира с музикални компютърни програми.

Борис започва да свири на пиано на девет години, на четиринайсет обаче разбира, че китарата го влече повече. Завършва пловдивското музикално училище с китара и пеене. Обича да композира, повлиян от имена, като Jimi Hendrix, Faith No More, Prince.

Стойко – е завършил музикално училище в Пловдив с класическа китара. Обича да рисува.

Начо също живее и работи в любимия си град Пловдив. Има нестихваща амбиция да се усъвършенства като музикант и прекарва свободното си време в свирене.

В концертната си програма за Студио 5 музикантите са включили изпълнения на любими популярни соул патчета от репертоара Erykah Badu, Rachelle Ferrell, Eric Benet, Maxwell, Angie Stone, Jill Scott, Rihanna, Choklate, D’Angelo ,India Arie и др.  „Soul Inc.” ще докажат,  че музиката им наистина е за душата с изненадата, която са подготвили за публиката – представянето на авторското им парче “Let Me In Your Brain” по текст на Надина Калоянова и музика – Надина и Чавдар Гочев.

На 4-ти май от 22 часа „Soul Inc.” ще ви потопят в едно незабравимо преживяване, защото както споделят музикантите на вратата на сърцето не трябва да се чука, а трябва просто да се … пее…

Концерт на Mixing Vanity в Студио 5
05.05.2011 г. – 22 часа

На 5-ти май от 22 часа в Студио 5 талантливият джаз пианист, композитор и продуцент Димитър Бодуров ще представи най-новия си проект „Mixing vaninty”. Носител на няколко джаз приза, автор на шест диска и редовна концертна дейност, инициатор на Keys and Stix Festival съвместно с Bimhuis Amsterdam, Бодуров е вече установено име на холандската и европейската джаз сцена. За проекта „Mixing vaninty”, той залага на един необичаен камерен състав – Росен Захариев (Роко) – тромпет, Димитьр Бодуров – пиано, лаптоп, електроника, Димитьр Семов – барабани. Музиката, която ще чуете в Студио 5 на 5-ти май от 22 часа търси баланса между импровизация и композиция, между акустично и електронно. Момчетата създават стереотип, който звучи модерно.

Комедийна вечер с „ГОЛЕМИТЕ” в СТУДИО 5
09.05.2011 г. – 19 часа

Чудите ли се как да прекарате една различна вечер? В заведение или на театър? Съчетайте двете в едно като посетите комедийната вечер с  „ГОЛЕМИТЕ” в Студио 5 на 9-ти май от 19 часа. Заразителен смях, пийване, живи емоции, участие на публиката, импровизации и много изненади – това ни предлагат младите актьори от „Големите” – Рая Белева, Анелия Луцинова, Веселин Стоянов, Борис Лапшов, Мирослав Симеонов. Програмата на „ Големите” се състои от кратки комедийни форми, скечове, както и популярния Американски стил – Stand Up
Comedy.

Марина Господинова представя „I WISH” в Студио 5
09.05.2011 г. – 22 часа

На 9-ти май от 22 часа Марина Господинова ще представи в Студио 5 проекта „I WISH”, с участието на Веселин Койчев – китара, Александър Леков – бас и Виктор Бенев – маримба. Проектът е създаден специално за фестивала „Джаз Панорама”- Благоевград, който ще се състои броени дни след концерта им в Студио 5 и към който ще се присъедини Атанас Попов – ударни.

В програмата са включени любими джаз-стандарти и два кавъра, реверанс към Stevie Wonder и Sting.

Музикантите:

Марина Господинова. Определят Марина като една от най-изящните джаз певици. Щастлива, че е имала възможността през годините да работи с най-добрите джаз музиканти в България. Дипломира се в Националната музикална академия, София, със специалност “Поп и джаз пеене”. През 1996 г. печели втора награда за млад изпълнител на международния фестивал „Златният Орфей“. Участва във фестивали като Sofia Jazz Fall, Аполония, Банско, BlueZZ Fest – Русе. От есента на 2010 г. преподава пеене в АМТИИ – Пловдив

Веселин Койчев завършва „Академия за музикално и танцово изкуство” в Пловдив. От 1987 г. е директор на пловдивския Международен младежки джаз фестивал, а от 1991 г. ръководи легендарната джаз формация „Бели, Зелени, Червени”. Създава Нов музикален център в Пловдив, където поп, рок и джаз музиканти се обучават в съвременни музикални стилове. Пише музика за над 40 театрални постановки, за симфоничен оркестър, прави аранжименти и оркестрации, продуцира и записва млади изпълнители. Преподава китара в Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” и в „Академия за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство”. Има издадени 9 албума и 1000 концерта на различни джаз форуми както у нас, така и в Гърция, Сърбия, Русия, Македония, Кипър, Мароко, Финландия, Италия, Англия и др.

Александър Леков е роден в Пловдив. Завършва Музикалното училище в града, а след това и Музикалната Академия в София със специалност бас китара и контрабас. Работи с едни от най-големите джаз музиканти в България, като в различни формации свири на повечето джаз фестивали у нас. В момента преподава бас китара и контрабас в „Академия за Музикално,Танцово и Изобразително Изкуство“ в Пловдив.

Виктор Бенев е завършил НМУ “Любомир Пипков”, София. След като учи една година при Емануел Сежурне в Консерваторията в Страсбург, Франция се връща да учи композиция в НМА “Панчо Владигеров”, София. Лауреат е на редица наши и международни конкурси. Участвал е в различни камерни ансамбли, с които е посетил Франция, Германия, Испания, Македония, Холандия, Словакия, Швейцария, Чехия и Словения. Свирил е като солист с Оркестъра на Classic FM с диригент Григор Паликарски, Пернишки камерен оркестър с диригент Райчо Христов, и на Видинската филхармония с диригент Ивайло Кринчев. Участвал е на редица фестивали. През 2010 г. печели отличието “Най-добър участник” в майсторския клас “Концепция на импровизацията” на проф. Милчо Левиев. Той е част от групите “Mad Dogs” & “Youth Percussion Pool”.

Заповядайте да се насладите на това силно академично присъствие, което обещава отлични джаз изпълнения и ненадминато забавление – 9-ти май, 22 часа, Студио 5

Концерт – „Roko & Тhe Sound Skaters” в Студио 5
10.05.2011 г. – 22 часа

На 10-ти май от 22 часа на сцената на Студио 5 „Roko & Тhe Sound Skaters” Росен Захариев – Роко (тромпет, флюгелхорн), Георги Корназов (тромбон), Антони Дончев (пиано), Георги Дончев (бас), Атанас Попов (барабани) за радост на публиката ще се предадат изцяло на музиката, за която предизвикателно твърдят „Не ние свирим музиката, а тя свири нас!”.

„Roko & Тhe Sound Skaters” са формация, която не се притеснява да изостави контрола, за да се отдаде изцяло на откровеността на момента. Бандата изпълнява оригиналната авторска музика на Росен Захариев – Роко, която е композирана по време на престоя му в Холандия и Америка. Отдайте си и вие на момента в Студио 5 на 10-ти май от 22 часа с „Roko & Тhe Sound Skaters”.

Билети на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg, www.ticketsbg.com, www.ticketstream.bg, www.ticketpro.bg

 
По темата: