Променят онлайн новините на БНТ

„Другите новини” на news.bnt.bg

Онлайн емисиите на БНТ с нова концепция и визия

Онлайн емисиите на БНТ вече могат да бъдат намерени с ново име и визия на news.bnt.bg. „Другите новини” са с изцяло нова концепция и се създават специално за сайта на общестевната медия.

Те запазват кратката форма, позната от „Новините в 100 секунди”, но обобщават по нов начин информацията – с акцент върху новините от глобалната мрежа, която рядко попада в телевизионния ефир. Фокусът е върху атрактивните и силно коментирани теми, които имат по-дълъг живот в мрежата. Зрителският интерес определя топ новините в онлайн емисиите като водещи в платформата на БНТ са новите технологии, културата и шоубизнеса. Тук попада актуална информация за новите цени и пътни правила, научните открития, IT постиженията, зелената енергия, алтернативната медицина и странностите на световните знаменитости.

Зрителите също се превръщат в репортери и редактори, изпращайки любопитни видеа и снимки. По този начин се дава друга гледна точка на новините, която проследява тяхното развитие и отражение върху ежедневието на хората.

Автор и водещ на „Другите новини” е Галя Крайчовска. Новата визуална концепция е дело на режисьора Методи Гусаков.

 
По темата: ,