Пускаш БНТ – гледаш БГ Радио! Това те чака от понеделник…

БГ РАДИО – цяла седмица в ефира на БНТ

Премиери на нови бг песни от откритото студио на терасата на НДК в сутрешния блок СТАРТЕР

През цялата следваща седмица БГ РАДИО – радиото, което пуска само българска поп и рок музика – ще звучи не само на честотите си, но и ще предава на живо един час от сутрешния си блок СТАРТЕР пряко в ефира на Българската Национална Телевизия като част от инициативата Гласовете от радиото, лица в ефира на БНТ.

БГ РАДИО всяко лято традиционно предава СТАРТЕР – най-забавния сутрешен блок в радио ефира, от мобилно открито студио в различни точки на страната. Този август за една цяла седмица СТАРТЕР се позиционира на терасата на НДК в София, а слушателите не само ще се будят с любимите си радио гласове, но и за първи път ще видят как се прави радиопредаване в реално време и по телевизията.

От 16 до 20 август, всяка сутрин между 8 и 9 часа, водещият на СТАРТЕР Симеон Колев и колегите му от БГ РАДИО, ще посрещат в ефира на радиото и БНТ и в студиото си на открито от терасата на НДК, не само изгрева, но и любими български изпълнители. Всеки ден пряко и едновременно по три медийни канала – в ефира на радиото, по телевизията и на сайтовете на БНТ (www.bnt.bg ) и БГ РАДИО (www.bgradio.net ) едни от най-популярните български изпълнители ще направят ексклузивни премиери на чисто новите си песни, специално за слушателите и зрителите.

Аудиторията на БНТ ще стане част от привилегированата публика на БГ РАДИО, която често е свидетел на такива премиерни изпълнения, този път – от импровизираната мини сцена в мобилното студио на БГ РАДИО. Екипът, който подготвя радио и тв предаването и част от който ще бъде и Галя Крайчовска – водеща на сутрешния блок на БНТ следващата седмица от 6.42 ч. – няма да изневери на хумористичния елемент и традиционните рубрики в сутрешното шоу. Публиката ще чуе и види как популярни личности отговарят на 5 въпроса, които нямат нищо общо с професията им и ще станат свидетели на разпалени Мини дебати всяка сутрин.

МИРО – ПЪРВИ ГОСТ В ЕФИРА НА БГ РАДИО И БНТ

Първият гост музикант, който ще пее и свири на живо в Стартер на 16август –  понеделник е Миро (носител на 3 награди от тазгодишните музикални награди на БГ Радио – БГ Изпълнител, БГ Песен (Убиваме с любов) и БГ Видео (Убиваме с любов). Лично от Миро слушателите на БГ Радио и зрителите на БНТ ще чуят какъв ще е новият му сингъл, който ще излезе на 1 октомври 2010 година.

В четвъртък – на 19 август 2010 гост на Стартер в рубриката  „ 5 въпроса”  ще бъде Нина Николина (носителка на 3 награди от музикалните награди на БГ Радио – 2004 г.– БГ Песен – Ти, 2005 г.- БГ Изпълнителка и 2008 г.- БГ Дуо/трио с Калин Вельов).

Нина Николина ще разкрие подробности за предстоящия си двоен албум.

Коя е Галя Крайчовска (водещ на „Денят започва” от понеделник)

Галя е позната на зрителите на БНТ като водещ на „По света и у нас в 100 секунди” – първата интернет емисия в България, която се прави специално за сайта на БНТ.

Всяка събота в новинарската емисия в 12 ч. представя най-новите културни събития в рубриката „Арт щрихи от седмицата”.

Другата й страст са документалните филми – от тайните на нестинарството до авангардните форми на изкуството.

Галя се впусна смело и в играта „Фамилия БНТ” част от предаването „В неделя с” в изминалия телевизионен сезон и грабна наградата на зрителите.

 
По темата: ,