Радио Джаз ФМ с нови джингли от „английски българин“

Столичното радио с изцяло ново звучене благодарение на Иван Ласков, живеещ във Великобритания

През месец септември тази година Jazz FM отбеляза своя десети юбилей, а от 1 ноември слушателите ще могат да се наслаждават на новите сигнали, които създават изцяло различно звучене на радиото. По думите на програмния директор на Jazz FM радио Светослав Николов – новото програмно оформление ще направи още по-монолитно звученето на Jazz FM, в което най-новата музика се събира с шедьоври, създадени през последните повече от 80 години.

„Ритъмът на ежедневието, динамиката на живота, стремежът към хармония – новите сигнали на Jazz FM радио носят чувствителността на аудиторията ни от активни и модерни хора. В музикално отношение те са обединител на най-доброто от джаз, соул, блус, фънк и чилаут музиката, което вече 10 години с много любов представяме на слушателите”, каза още Светослав Николов.

Автор на новите сигнали на Jazz FM радио е Иван Ласков, който от години се занимава във Великобритания с изработката на сигнали за радиостанции. Той сподели, че неговата основна идея за звученето на сигналите на Jazz FM е по един отворен, динамичен, ритмичен и усмихнат начин да направят възможно джаз културата да достигне до още повече хора и да отключи любовта им към тази музика.

За емоциите и настроението, които се преплитат в новите музикални сигнали на Jazz FM, разказа и джаз певицата и водеща в радиото Мирослава Кацарова, която е и гласът на джинглите. Тя сподели, че музикалните фрагменти са провокирали импровизацията й по много различни начини. „Направихме нещо наистина красиво”, обобщи певицата.

Вече 10 години Jazz FM e единственото радио в България, което залага на най-доброто от джаз, соул, блус, фънк и чилаут музиката и се радва на изключително лоялна слушателска аудитория.

Jazz FM радио излъчва ефирно в София на честота 104 MHz, разпространява се по интернет, сателит и по кабелните мрежи.