Радио Менци – фолклорът възкръсва в съвременна интернет медия!

След обявения шеметен старт преди няколко месеца, ред е за „нов опит“, с още повече планове и мечти!

До броени дни Фолклорно радио „Менци“ ще стартира своята професионална програмна схема и неговите слушатели ще могат да се насладят на музиката от всички български фолклорни области.

Привържениците на българската народна музика ще чуят отново авторското предаване „На седянка със Светлана Петрова“, на което нейн гост бе именитата и обичана народна певица Светла Караджова от квартет „Славей“.

Скоро ще стартира и предаването за българска кулинария „Пъстра трапеза“ на Шеф готвач Пеньо Иванов.

Българите от цял свят ще имат възможността да слушат българската мелодична песен и да се поздравяват с нея в предаването „Празнична синия“.

Фолклорно радио „Менци“ подготвя предаване за българите, живеещи в чужбина, които обичат, изпълняват и популяризират българската народна песен.

Фолклорно радио „Менци“ стартира в интернет  пространството на 24.06.2010 г. на един от най-красивите български летни празници – Еньовден. Идеята за създаването на радиото е на Константин Лазаров, собственик на Фолклорен сайт www.dancerbg.com, който е и Генерален Директор на Радиото.

Целите на радиото са да съхранят, запазят и популяризират българския народна песен в страната и извън нея.

Радиото издирва автентичните песни от всички региони на страната. Любовта към българската мелодична народна песен ражда и нови таланти и една от целите на Радио Менци е да ги издирва в музикалните училища в страната.

В предаването „На седянка със Светлана Петрова“ на гости бяха Светла Караджова, Ангел Добрев, Роси Пандова, Ива и Ева Валентинови и първото откритие на фолклорно радио „Менци“ Адриан Топлодолски, който свири на музикалния инструмент двoянка.

По инициатива на А.Р.И.З 7 Фолклорно радио „Менци“ награди младата изпълнителка Нина Натова от Цариброд, която взе участие в „Птичка хвръкна“ 2010, отганизирано от агенцията на българите в чужбина и изпя песента „Пошла троянка на воду“. За нейния ентусиазъм и красиво изпълнение, радиото ще продуцира нейната песен в първия компакт диск на радиото.

Инфо: КРОСС

Радио Менци можете да слушате на адрес http://dancerbg.com/images/custom/menci.m3u, има и Фейсбук профил: http://www.facebook.com/pages/Folklorno-radio-MENCI/108988642458180

 
По темата: