Радио Вис Виталис на 25 години

Рекламодатели и спомоществователи, подкрепяли различни каузи на радио „Вис виталис“ и негови партньори през първия четвърт век от съществуването му събра на стилен коктейл в Казанлък екипът и управата на единственото оцеляло от началото на промените до днес и без да промени собствеността си местно частно радио в България.

Представители на казанлъшкия бизнес и на различни институции уважиха радио жеста.

Поздравителни адреси до екипа на радиото и управителите му изпратиха евродепутати, народни представители, ръководството на АБРО, членове на президентския екип, кметът на Община Казанлък Галина Стоянова и други.

Поздрави поднесе и Почетният гражданин на Казанлък и собственик на първото дружество, подписало дългосрочен договор за реклама в радиото преди 25 години – Добромир Гущеров от засктрахователна компания.

„Благодаря на всички ви за подкрепата и доверието през тези 25 години“, с тези думи се обърна към присъстващите управителят на радиото Васил Самарски.

Пред гостите екипът на радиото представи новия талисман на медията за следващия четвърт век – симпатична и закачлива розова котка.

Гостите имаха възможността да направят и свое специално селфи с новия радио талисман, както и да оставят своите пожелания за следващия четвърт радио век пред първата коледна елха на радиото, която в следващите дни до 27-ми декември ще присъства на всичките медийни прояви, съпътстващи юбилея на радиото.

„Животът както звучи!“

Този слоган, съпътствал радиото през последните две десетилетия ще звучи и в следващия четвърт век, защото слушателите го разпознават като същинската философия на медията и като свой, обяви още управителят на „Вис виталис“. Друг радио девиз, с който слушателите ще продължат да разпознават радиото си и изпълващ смисъла на програмата му, е „От ден в ден да настигнеш и изпревариш времето“.

150 са работилите за 25 години членове на екипа на радиото, които си дават за първи път специална среща на 27-ми декември в Казанлък.

Част от тях продължават своята радиокариера в чужбина, други са поели в нови житейски проекти и пътища.

В „Златния фонд“ на радиото, съществуващ от първия му ден се пазят гласовете на историческите личности от последните 28 години на прехода, като подбрани части от радио срещи с тях ще звучат от 11-ти декември, когато в 11,30 часа стартира радиорубрика, посветена на юбилея „Избрано са вас, с почит“.

Радио „Вис виталис“ е радиото, което слуша Казанлък и Долината на розите. То е предпочитана медия тук вече 25 години, отчетоха от екипа му в навечерието на големия юбилей.

От 11 –ти декември започват и поредица различни медийни събития, на които гражданите и слушателите на радиото ще могат да се срещат на живо с екипа на медията и да разговорят с тях, както и да участват в съвместните предавания.

Срещата с бизнеса на Казанлък бе първата проява от поредицата, посветени на юбилея на радиото на Казанлък. От нея всеки един гост си тръгна с подарък-селфи стик, новия талисман на радиото, календара на медията за новата година и юбилейни гривни.

Първият сигнал на радио „ Вис виталис“ прозвучава в кабелната мрежа на Казанлък, в 18 часа на 21 декември 1992 година. Пет години по-късно, също на 21 декември 1997 година радиото започва да излъчва 24 часова програма в ефир на честота 89,3 FM.

И така вече 25 години. От ден в ден, да настигнеш и изпревариш времето. Животът, както звучи.

Инфо и снимки: Zakazanlak.bg