Рак на простатата – симптоми, диагностика и лечение

От тази неделя „Духът на здравето” ще ви буди с час по-рано – точно в 7

Темите в най-новия ни епизод ще обърнат внимание на мъжкото здраве и проблемите с простатата, ще научите повече за тежките заболявания на кръвта, за духът на съвременната хематология, за успехите и предизвикателствата пред родната онкохематология и личните истории на пациенти, преборили се с най-мрачната диагноза – рак.

За най-разпространеното онкологично заболяване сред мъжете – ракът на простатата – разговор с д-р Васил Василев и д-р Александър Боцевски. Какви са рисковите фактори за развитие на болестта, симптомите, диагностиката и съвременното й лечение.

Кой и защо спечели тазгодишния „Златен почетен знак на Български лекарски съюз за цялостна дейност и изключителен принос в развитието на българската медицина” – търсим отговора заедно с проф. Ставри Тошков – специалист „Медицинска генетика”.

Националната хематологична болница, която вече 65 години лекува най-тежките заболявания на кръвта бе удостоена със специален приз – „За медицина, наука и най-успешно развиваща се болница”. За инвестицията в хуманност и достойнство – разговор с проф. Георги Михайлов – ръководител на клиниката по хематология към Национална специализирана болница за активно лечение на хематологичните заболявания.

Диагноза Рак – шокът, надеждата, борбата, вярата в лекуващия лекар и защо истинските победители никога не се отказват – не пропускайте шестима герои и техните вдъхновяващи лични истории.

Гледай видео запис от предаването онлайн