Rammstein, Manowar, Alice in Chains запалват София – видео//снимки!!

RAMMSTEIN запалиха 35 000 фена!!! Бандите проговориха български!!!

23 юни 2010 или вторият ден от първото издание на фестивала SOFIA ROCKS 2010 POWERED BY SONISPHERE FESTIVAL ще остане в историята като първия лайв на Rammstein в България, първия лайв на Alice in Chains в България и първия лайв на Stone Sour в България!!! Любимци на хиляди българи, Manowar за пореден път също доказаха любовта си към верните си бг последователи.

Националният стадион Васил Левски за втори пореден ден събра 35 000-на метъл и рок публика. Начало на шоуто дадоха нашите Skre4, а след тях забиха страхотните Stone Sour, предвождани от уникалния Кори Тейлър.

Stone Sour SOFIA ROCKS 2010 powered by SONISPHERE FESTIVAL

Почти на всяка пауза между парчетата супер стилният фронтмен се обясняваше на родните фенове в любов. „София, вие сте най-яките фенове. Радвам се, че най-после се виждаме! Ще дойдем пак, чакайте ни!”. Бандата изсвири няколко съвсем нови парчета като Mission Statement и Digital, които ще станат част от предстоящия им нов, трети студиен албум, който се чака през есента.

Stone Sour Meet & Greet:

Alice In Chains:

Български фен на Slayer:

Manowar:

Rammstein:

Точно в 18.00 часа на зверската сцена на феста се качиха гръндж иконите Alice In Chains, които също за първи път свириха в България и направиха вечерта сбъдната мечта за няколко поколения. Новият вокал на бандата Уилям Дювал благодари на чист български на феновете, които чуха както няколко парчета от новия албум Black Gives Way to Blue, така и просто знаменити химни на 90-те като Man In The Box, Would и Rooster!!!

Alice in Chains – Dam That River @ Sofia 06/23/2010 – Sonisphere

Alice in Chains-We die young

Sonisphere Festival 2010 Sofia – Alice in Chains ( Rooster )

Alice in Chains – Would live@Sofia 23.06.2010

Alice in Chains @ Sofia rocks

Alice In Chains Sonisphere 23.06.2010 – Sofia – Bulgaria

Шоуто на Manowar беше традиционно силно. Джоуи Де Майо отправи цяла реч на български, в която буквално създаде ода за България, благодари на феновете и също така почете паметта на Рони Джеймс Дио.

MANOWAR live in Sofia 23.06.2010 Kings of metal

Manowar 23.06.2010 (live from Sonisphere festival Sofia – Bulgaria) 3

Manowar – Manowar – Live at Sonisphere Festival, Sofia, Bulgaria

Manowar – Sofia – Heaven and Hell

Виж още яко видео тук: https://www.youtube.com/results?search_query=sofia+sonisphere+metalhangar18&aq=f

В 21.00 часа на огромните екрани се излъчиха клипове на всяка една от групите в афиша на феста за деня. В 21.15 часа, с немска точност плътната черна завеса, покриваща сцената за хедлайнерите Rammstein падна, за да разкрие…огромно знаме на Германия!!! Секунди по-късно напрежението ескалира и втората завеса също рухна и Rammstein разбиха с едноименното си парче!!! Публиката полудя!!! Ексцентричните германци просто взривиха с музика, зашеметяващи пироефекти, светлинен дизайн, умопомрачителен стайлинг и присъствие!!! Всички фенове ревяха с пълно гърло най-големите хитове на бандата като Du Hast, Du Riechst So Gut и Benzin, а когато Тил Линдеман яхна огромния импровизиран фалос на сцената на парчето Pussy от новия албум Liebe Ist Fur Alle Da, публиката просто беше залята от екстаз…и още нещо! Тил също демонстрира завидни познания по родна реч и вкара български думи в текста на Pussy, ха! А малко по-късно го чухме да крещи и “Ръцете горе!” и „България, обичаме ви!!!”. Кристиян „Флаке” Лоренц от групата пък се пусна в тълпата с надуваема лодка, носен на ръцете на хилядите си фенове и развя няколко пъти националния ни флаг!!!

Rammstein Sofia 2010

Rammstein – Ich Will (live in Sofia, Bulgaria / June 23, 2010)

RAMМSTEIN live in sofia 23.06.2010 – Rammstein

RAMМSTEIN live in sofia 23.06.2010 – Du hast

RAMМSTEIN live in sofia 23.06.2010 – Benzin

Болкън Ентъртейнмънт и Live Performance се погрижиха Националния стадион Васил Левски да е максимално гостоприемен към хилядите музикални фенове и да остане в отлично състояние. Съоръжението в момента се почиства с невиждани темпове под стриктна организация.  Там на 26 юни (събота) стартира международно състезание по лека атлетика.

Това беше от първото издание на SOFIA ROCKS 2010 POWERED BY SONISPHERE FESTIVAL!!! Догодина шоуто продължава!!! Чакайте с нетърпение и неуморен фенски ентусиазъм!!!

ROCK ON!!!

Ето сет листите на групите:

Skre4

Шопска салата Made in China

Не бързам за никъде

Естествен подбор

По-добре сега

7 без 10

Рима след рима

По-насам

STONE SOUR

Mission Statement

Reborn

Made of Scars

The Bitter End

Your God

Through Glass

Digital

Get Inside

Hell & Consequences

ALICE IN CHAINS

Them Bones

Dam That River

Rain When I Die

Check My Brain

Again

Looking In View

We Die Young

Man In The Box

Would

Rooster

MANOWAR

Call To Arms

Kings Of Metal

Eric Screams

Joey Solo

Warriors OT World

Thunder In The Sky

Hail & Kill

Joey Speech

Heaven & Hell

Mila Rodino

Black Wind

Outro

Crown & The Ring

RAMMSTEIN

Intro

Rammlied

Bückstabü

Waidmann

Keine Lust

Feuer Frei

Wiener Blut

Oh No (Frühling In Paris)

Ich Tu Mir Weh

Du Riechst So Gut

Benzin

Links

Du Hast

Pussy

Sonne

Haifisch

Ich Will

Снимки: Yassen Nemski