Райна дължи живота си на Ванга – видео

Баба Ванга „виновна” за раждането поп-фолк певицата

В пълна мистерия е обвита появата на македонското девойче на бял свят. Пилето на поп-фолка разкри пред съквартирантите си в Къщата на Биг брадър ол старс, че тя е зачената след пророчеството на баба Ванга.

Родители на Райна правили дълги, но все неуспешни опити да си направят бебе. Преди Райна им се родил брат й Александър, но за съжаление живял едва двадесетина дни. Съкрушени, родителите й потърсили помощта и съветите на пророчицата.

Те дълго се колебали дали да отидат при нея, но техни приятели ги посъветвали да пробват и с тази възможност.

По неин тертип, петричката врачка първо ги нахокала, че не са отишли при нея по-рано. Както Райна довери на съквартирантите си, тя била седмия опит, който се оказал успешен. Предишните бременности на майка й завършвали с пълен провал и огромно огорчение.

Ясновидката посъветвала двамата млади да отидат в Сибир, където ще заченат желаното бебе. Казала им също след това да отидат при нея, за да им кръсти отрочето.

Родителите изпълнили заръката. Заминали на работа в Сибир и наистина не след дълго майка й забременяла с Райна.

Спазили и второто условие – Ванга да стане кръстница на малката им дъщеричка и да й избере име. Но преди това гадателката поискала предварително от двамата да й занесат четиридесет карамфила.

Пророчицата избрала името й чрез ритуал с кофа, в която били потопени четиридесетте карамфила. Един от карамфилите се отличавал от другите – бил по плътен и по-красив. Тогава Ванга го взела и казала: „Ще се казва Райна“. Заръчала детето никога да не си сменя името.

Певицата не разбирала какво означава това, докато един ден не отишла в „Пайнер“ и не я накарали да използва артистичния псевдоним Раиса – което тя, спомняйки си заръката на пророчицата от Рупите, категорично отказала да направи.

Райна разказва за Ванга и името си

По инфо на Kliuki.bg

 
По темата: ,