Райна става фолклорна звезда на годината: издава юбилеен албум

Райна издава юбилеен албум – с автентично фолклорно звучене и живо изсвирени инструменти

За всички почитатели на автентичното фолклорно звучене, на 1 септември на музикалния пазар ще се появи третият самостоятелен фолклорен албум на Райна , съобщи тя за официалния сайт на „Планета”.

Албумът ще бъде двоен и ще включва 17 песни предимно от македонския край. Поводът този албум да съдържа толкова много песни и да бъде подготвян с толкова много желание и старание, и то толкова дълго време (певицата започна работа по него по време на участието си във “VIP dance”), съвсем не е случаен.

Той ще бъде юбилеен, тъй като излизането му ще съвпадне с отбелязването на 10 години на музикалната сцена за певицата.

Четири от включените в албума песни вече са познати на аудиторията – това са “Седнала мома”, “Майка Марийка думаше”, “Стамена” и дуетът с един от най-красивите македонски гласове Малин Домозетски, “Тежка беше нашата разделба”.

Райна споделя, че с нетърпение очаква хубавото време отново да се върне, тъй като планира да заснеме телевизионни версии и на останалите песни от албума, с които да зарадва многобройните си фенове.

Певицата е направила много добър и прецизен подбор на песните, включени в албума, като изрично е предпочела те да не са толкова популярни на масовата аудитория. Шест от тях с дуетни изпълнения с Малин Домозетски.

Райна тайничко се надява, че именно този, създаден с толкова любов и желание юбилеен албум ще се хареса на феновете и ще й донесе наградата за “Фолклорен албум на годината” на следващите награди на телевизия “Планета”.

Певицата е сред най-обичаните и харесвани изпълнителки на народни песни, доказателство за което са редицата първи награди, присъждани й на фестивала “Пирин фолк”.

Райна споделя, че много се вълнува за този проект, тъй като отдавна не е чувствала такъв прилив на вдъхновение, което се надява да предаде на феновете чрез песните си.

Интересен е фактът, че в юбилейния албум е включена и песента “Садила мома”, която по думите на Райна е “песента, която я е направила певица”.

“В днешно време липсват песни, които да са с автентично фолклорно звучене и живо изсвирени инструменти. В този албум аз залагам именно на това и искрено се надявам хората да го оценят и харесат!”, сподели още певицата пред сайта.

Инфо: Planeta.TV