„Раздялата“, „Късметът на Слевин“ и още филми по „Нова“

Акценти във филмовата програма на Нова телевизия за седмицата 9 – 15 май 2011 г.

09 май, понеделник, 20.00 часа
Късметът на Слевин (Lucky Number Slevin)
2006 / САЩ
Режисьор: Пол Макгигън
В ролите: Морган Фрийман, Брус Уилис, Стенли Тучи, Джош Хартнет, Бен Кингсли, Луси Лиу и др.
Жанр: Трилър

Поради объркване на самоличността му, Слевин (Джош Хатрнет) бива въвлечен във войната между двама от съперничещите си престъпни босове на Ню Йорк – Равина (Бен Кингсли) и Шефа (Морган Фрийман).

Опита на Слевин да докаже самоличността си остава без успех. За да оцелее, той трябва да стане част от сложна схема за убийство. С напредване на времето и появата на известен наемен убиец (Брус Уилис), късмета на Слевин е на път да го напусне. За измъкването му от заплетената ситуация има само едно решение – да измисли и осъществи хитрия си план, преди да е станало твърде късно…

14 май, събота, 11.40 часа
Блус брадърс 2000 (Blues Brothers 2000)
1998 / САЩ
Режисьор: Джон Ландис
В ролите: Дан Акройд, Джон Гудман, Франк ОзНия Пиийпълс, Би Би Кинг, Арета Франклин и др.
Жанр: Екшън-комедия

„Блус Брадърс“ се завръщат! Този път руската мафия, ченгетата, ФБР – всички се опитват да ги заловят, но за момчетата най-важното е да сформират нова група! Смехотворни и ексцентрични обрати в сюжета правят това продължение незабравимо. Песните и танците с участието на музикалните величия Арита Франклин и Би Би Кинг задължават музикалните фенове да гледат този филм.

14 май, събота, 20.00 часа
Раздялата (The Break Up)
2006 / САЩ
Режисьор: Пейтън Рийд
В ролите: Винс Вон, Дженифър Анистън, Кол Хаузър, Джоуи Лорън Адамс, Джейсън Бейтман, Джуди Дейвис, Иван Сергей и др.
Жанр: Романтична комедия

След двегодишна връзка Гари и Брук се изправят на кръстопът точно преди да настъпи очакваният хепиенд. Предстои им раздяла, границите са очертани и е време да разкрият истинските си чувства. Ще видите една забавна романтична комедия за вечната война между половете.

15 май, неделя, 23.00 часа
Белфегор: Фантомът на Лувъра (Le Phantom Du Louvre)
2001 / Франция
Режисьор: Жан-Пол Саломе
В ролите: Софи Марсо, Фредерик Дифентал, Мишел Серо, Джули Кристи и др.
Жанр: Фентъзи

В скрита част на огромен склад в Лувъра е открит египетски саркофаг. Когато експертите започват изследването на останките, странни събития връхлитат музея и околността. Честите електрически сривове прерастват в по-сериозни явления – изчезват древни египетски находки, загиват музейни служители и плъзват слухове за фантом, който обикаля помещенията нощем. Междувременно, живеещата срещу легендарната забележителност красива млада жена на име Лиса чува странни гласове и халюцинира. Свързани ли са двете събития и ако е така, какво общо има това с неизвестния труп в саркофага?