Разходка из най-добрите български изби – Фиеста ТВ

Акценти от програмата на ФИЕСТА ТВ за седмицата от 21 до 27 ноември

Киарело и слънцето на Калифорния

Отдавна е доказано, че основна причина за потиснатото настроение през зимата е липсата на светлина.  Ако в близките седмици не ви се отваря пътуване до антилското крайбрежие, идете на гости на Майкъл Киарело в долината Напа.

Новите епизоди на „Стопанинът на лозовата долина” ще заличат седем-часовата разлика и ще ви накарат да се почувствате у дома под топлите лъчи на калифорнийското слънце. От другия край на земното кълбо Киарело продължава да приготвя ястия, изключително близки до нашия вкус и традиция.  Също така продължава да приема като скъпи сувенири тенджерите и тавите, принадлежали на майка му и баба му, и да се умилява на рустикалните рецепти и всичко, което мирише да дом, семейство и уют.

Отдайте се и вие на мили спомени , гостувайте на „Стопанина на лозовата долина” тази събота и неделя от 12.00, 18.00 и 22.00 ч.

Напъне ли ви вдъхновението, ще откриете рецептите от епизодите на сайта www.fiestatv.tv.

Кулинарна алхимия с „Великолепния китаец”

А ако не ви е до народни манджи, насреща е Великолепния китаец. Тук водещото понятие е баланс: при Мин Сай Изтокът и Западът са в идеално равновесие, практичност и екзотика се допълват и нищо не е за сметка на друго.

Превъзходният сос от черен пипер и чесън, който Мин Сай ще ви покаже този уикенд, хем ще придаде неповторим вкус на всяко ястие, хем ще държи настрана настинките, гриповете и подлите вируси, които се спотайват зад ъгъла. При Великолепния китаец всяка минута, прекарана пред печката, се възнаграждава – основният сос или марината, които той предлага, могат да се съхраняват със седмици, а продължават да променят към по-добро вкуса и на най-семплото ястие. Нещо като златното докосване на цар Мидас, но отнесено към кулинарията.

Гастрономическата алхимия на „Великолепния киатец” допуска посетители през почивните дни от 10.30, 16.30 и 23.30 ч.

Особености на националния тероар

Сигурно ви е направила впечатление шумотевицата, която французите успяват да вдигнат всяка година около младото божоле и да накарат половината земно кълбо да тръпне в очакване. Бихме помислили, че става въпрос за стародавна традиция, но всъщност не е така – масовите чествания на божолето се налагат в последните петдесетина години.  Напоследък и ние можем да се похвалим със страхотни вина, а ако гледате „Тероар” по Фиеста ТВ ще разберете кои са те. Водещият Валентин Ганев и екипът на предаването ще ви разходят из най-добрите български изби. После едва ли ще можете да водите дълги беседи на тема вино, но със сигурност ще се ориентирате по-добре сред разнообразието на винения щанд  и ще знаете какво да поднесете за подарък или да купите за някой специален повод.

Глеадйте „Тероар”, авторското предаване на Фиеста ТВ,  през седмицата от 10.30, 15.30 и 19.30 ч.