Разчитай на bTV – супер филми в събота и неделя

Акценти от филмовата програма на bTV за периода 18 – 24 януари 2010 г.

СЪБОТА, 23 януари
20:00 ЧАСА
Знак на съдбата
(Serendipity)
Романтична комедия, САЩ, 2001
Режисьор: Питър Челсъм
В ролите: Джон Кюсак, Кейт Бекинсейл, Джереми Пивен, Бриджит Мойнахан, Моли Шанън, Южийн Леви

Джонатан (Джон Кюсак) и Сара (Кейт Бекинсейл) се срещат случайно и прекарват заедно най-прекрасните 9 часа в живота си. Но всеки от тях е обвързан и Сара решава, че ако им е съдено да бъдат заедно, съдбата ще им изпрати знак. Те се разделят без да знаят имената, телефоните, адресите си… След време Джонатан е на път да се ожени, когато получава знака. И нищо не може да го спре да намери Сара…

22:30 ЧАСА
Страх от дълбините
(Deep rising)
Фентъзи екшън, хорор, САЩ, 1998
Режисьор: Стивън Съмърс
В ролите: Трийт Уилямс, Фамке Янсен, Антъни Хелд, Кевин Джей О,Конър, Уес Стъди, Дерик О`Конър, Джейсън Флеминг

От бездънните морски дълбини на Южнокитайско море се надигат страховити същества, които атакуват и изяждат пътниците на луксозен лайнер. Бързи и със смъртоносна точност, тези изгладнели змии омитат всяко живо същество, изпречило се на пътя им. Те превръщат кораба в плаващ кошмар. За малкото останали ужасени оцелели на борда на всяка крачка ги очаква ужасна гледка. Те са хванати в средата на нищото и преследвани от безмилостните нашественици, които са окупирали целия кораб. Времето изтича за последните човешки плячки, включително и за Джон Финиган (Трийт Уилямс), крадецът на бижута Трилиан (Фамке Янсен), капитан Атъртън (Дерик О`Конър), собственик на кораба, Кантон (Антъни Хелд), и Пантучи (Кевин Джей О,Конър). Докато обреченият кораб бавно потъва в мътните води, Финиган и неговият екипаж трябва бързо да намерят начин да избягат от кръвожадните същества, които вилнеят в морето.

НЕДЕЛЯ, 24 януари
13:00 ЧАСА
Единствената
(The One)
Романтична комедия, САЩ, 2004
Режисьор: Рон Лагомарсино
В ролите: Ричард Руколо, Мередит Монро, Гейбриъл Хоуган, Кедър Браун, Джени Ливайн и др.

Филмът „Единствената” е оригинална романтична комедия за намирането и запазването на истинската любов, с участието на Ричард Руколо ( „Две момчета и едно момиче“) в ролята на Майкъл Блейк и Мередит Монро („Отвъд прерията: Истинската история на Лора Ингълс Уайлдър „), като Гейл Холандър.

Кога разбирате, че сте открили идеалната си половинка? Това се пита и Майкъл Блейк, собственик на успешна компания за кетъринг, докато погледът му не попада върху красивата Гейл в претъпкана стая. Поразен от красотата й, той решава веднага да й изпрати бутилка шампанско. Неговият романтичен жест се проваля, когато пристига годеникът на Гейл – Горди Паркс (Гейбриъл Хоуган). В изблик на ревност той удря Майкъл. За да се помирят, Гейл и Горди поверяват на Майкъл подготовката за пищната им сватба. Майкъл приема работата, защото знае, че не бива да изпуска такава доходоносна възможност. Но главният готвач Рене, както и най-добрите му приятели Бил и Бети не могат да разберат защо Майкъл се измъчва, като прекарва повече време с недостъпната Гейл.

Нещата съвсем се объркват, когато Майкъл се влюбва в Гейл. Той открива, че тя споделя неговата страст към добрата храна. Иска да стане педиатър и винаги е мечтала да се омъжи в един малък параклис, заобиколен от прекрасни нарциси и лилии, близо до мястото, където е израснала. И колкото повече време прекарва с Гейл и слуша мечтите й, толкова повече осъзнава, че тази жена наистина е момичето, с което е писано да бъде.

За да се усложни допълнително ситуацията, Майкъл започва да изгражда истинско приятелство с добродушния Горди, който се оказва не чак толкова лош, в крайна сметка.

Междувременно „патологично” нерешителната Гейл не знае дали да се омъжи за Горди, защото изпитва подозрението, че Майкъл може да се окаже единственият за нея.

Сега Майкъл се сблъсква с най-съдбоносното решение: трябва ли да скрие истинските си чувства, или да спре сватбата на Горди и Гейл? Дали ще събере смелост да каже на Гейл, че тя е единствената?

20:00 ЧАСА
Джеймс Бонд: Не умирай днес
(Die Another Day)
Екшън, Великобритания/САЩ, 2002
Режисьор: Лий Тамахори
В ролите: Пиърс Броснан, Хали Бери, Джуди Денч и Джон Клийз

Джеймс Бонд се изправя срещу престъпен полковник от Северна Корея, който иска да превърне страната си в господстваща суперсила в света и да разцепи земята на две… буквално.

Вярвайки, че е убил полковник Муун от Северна Корея, Джеймс Бонд (Пиърс Броснан) е предаден от MИ6 и прекарва 18 месеца във военен затвор. След като се освобождава, Бонд пътува до Куба в търсене на Зао, привърженик на полковника, за да разбере кой го е предал. Рядък диамант отвежда Бонд до милиардера Густав Грейвс (Тоби Стивънс), който го кани в неговото исландско убежище. При пристигането си, Бонд открива, че Грейвс всъщност е Муун, а публицистката му Миранда Фрост (Розамунд Пайк), е тайният агент на MИ6, който го е предал. Бонд обединява усилията си с агентката Джинкс Джонсън (Хали Бери). Двамата се подготвят да унищожат Муун и тайното му оръжие – спътник с огромна разрушителна сила.