Red Hot Chili Peppers парят в Monarchy of Roses – аудио, текст

Вторият сингъл – “Monarchy of Roses” – от изключително успешния албум – “I’m With You” на Red Hot Chili Peppers – залива с богата палитра от рок, фънк и поп

Слушай парчето онлайн

Песента “Monarchy of Roses” е вторият официален сингъл от супер успешния “I’m With You” на Red Hot Chili Peppers и първия в траклистинга на албума. В нея има всичко, което можем да си пожелаем от комбинацията между новото и в същото време класическо звучене на култовите калифорнийци.

“Monarchy of Roses” започва тежко с електронен ефект върху гласа на Anthony Kiedis, преминавайки в препускащ, позитивен ритъм, за който се грижат Flea и Chad Smith, а междувременно новият китарист Josh Klinghoffer вкарва в песента разнообразие, лека хаотичност и безспорно се отличава със свой собствен, изразен стил.

Текстът на “Monarchy of Roses” е символичен и не би могъл да се интерпретира директно, което дава още едно измерение на новия сингъл от един дългоочакван албум, в който стотици хиляди фенове са вече влюбени. Атмосферата в “Monarchy of Roses” е осезаемо по-тежка от тази в пилотното парче “The Adventures of Rain Dance Maggie”, което бързо се превърна в абсолютен хит, но припевът във втория сингъл е също толкова зарибяващ, колкото и в първия.

Песента предлага идеалната възможност да усетим и богатата палитра от рок, фънк и дори поп в новата музика на Red Hot Chili Peppers, както и да чуем букет от звуци, мелодия, текст, класическо и прогресивно звучене. Всичко това присъства и в самия албум “I’m With You”, правейки го изключителен и повече от препоръчителен за слушане. Тази богата гама музикални цветове е добре илюстрирана в символичната и артистична обложка на новия сингъл.

В момента Red Hot Chili Peppers са на европейското си турне в подкрепа на записа “I’m With You”, което ще продължи до средата на декември. Междувременно, групата ще спре и в Белфаст на 6-ти ноември за специалното си участие в шоуто за Европейските музикални награди на MTV. От него може да се очаква… всичко, включително и статуетка за Red Hot Chili Peppers, тъй като те се състезават за награда в две от категориите.

Албумът “I’m With You” на Red Hot Chili Peppers е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 
По темата: