Реге пиршество през февруари: празнуваме рожден ден на Боб Марли!

Zionlionz Soundsystem presents: Bob Marley’s Earthday Celebration”

Live act: SOUL FIRE (GR)

5 February //Friday// at Party Center 4KM

Zionlionz Deejays Crew &

BG Soundmassive voices: Sen I, Jahmmy Youth, Zafayah & Mr.T

Start: 22:00 / Enter: 10 BGN

Само за няколко десетилетия датата 6 февруарирожденият ден на Боб Марли, се е превърна не само в най-важния ден за реге общността на планетата, но и в световен празник, отбелязван с множество концерти и партита по цял свят.

Става вече традиция (за трета поредна година) и българските реге пионери от Zionlionz Soundsystem да организират специално събитие по случая.

Духът на регето и на неговия символ – Боб Марли, ще бъдат „призовани” от госите на тазгодишното издание на Bob Marley`s Earthday Celebration – гръцките раста ветерани Soul Fire***. http://www.myspace.com/jahsmileysoulfire

Очаквайте за посрещането на 65-ия рожден ден на Боб Марли в Парти Центъра на 4КМ на 5-и (срещу 6-и) февруари /Петък да се събере и цветът на родното реге войнство – Sen I, Jammy Youth, Zafiah, Mr.T, както и всички диджеи от ZionLionz Crew.

На самия 6 февруари същото събитие ще се пренесе за първи път и на плодвивска сцена в клуб Лебовски – още едно доказателство, че музиката на Марли и идеите му за ЕДИНСТВО и ненасилие са живи и активни повече отвсякога.

Да празнуваме в името на любовта, мира и взаимното уважение между  хората в света!!! ONE LOVE!

­­­*** Едни от първите посланници на реге културата в своята родина Soul Fire и до ден днешен остават най-влиятелната roots reggae формация на Гърция. Създадена в началото на 90те години на миналия век формацията притежава свой органичен звук, удивително зрял и неотстъпвщ на класическите образци на групи Culture, Israel Vibration или Gladiators.

Взели името си от едноименното парче на Lee Scratch Perry, Soul Fire навлизат спокйно в третото десетилетие на своето съществуване вдъхновени от силата на Създателя, както и от усещането за неотложността на своята мисия.

http://www.myspace.com/jahsmileysoulfire

 
По темата: