Реге празник за свободни хора – елате в Борисовата градина!

The 7th Big Big Summer Reggae – най-големият празник на реге музиката в България е вече в двудневен формат

Позитивни емоции и добро настроение! Това са незабавните ефекти от слушането на дори малко реге музика през лятото! А пък артистите от топлия карибски остров Ямайка неспирно творят именно в този стил. За седма поредна година тези позитивни вибрации ще бъдат уловени и насочени към всички нас, българите, във втория уикендна месец юли в София.

7 години след първото Big Big Summer Reggae парти, което постави официално началото на родната реге сцена, създателите от Zionlionz Soundsystem имат основание да бъдат доволни. Посятите семена вече дават плодове в съзнанията на хиляди млади хора, а посланието за единство, расова и етническа толерантност, позитивна нагласа и ненасилие добиват все по-голяма популярност.

На тазгодишното издание отново ще присъстват гости и артисти от цял свят и разбира се един от силните гласове на остров Ямайка – люлката на реге музиката. Българската публика ще има удоволствието да чуе и види на живо автентичните изпълнения на Ras Zacharri (Ямайка), реге формацията One Drop Forward от съседна Гърция, както и да се раздвижи в ритмичните dj сетове на американския селектор TRODDA, последван и подкрепен от някои от най-интересните родни артисти и приятели на Zionlionz Soundsystem.

The 7th Big Big Summer Reggae остава вярно на традицията да прави нови стъпки напред в своето развитие. Това е естествено, тенденцията за разширяването на мащаба на събитието сякаш е закодирана по магически начин в самото му заглавие. Тази година събитието за първи път ще се случи в рамките на 2 календарни дни – на 9 юли в центъра на София – заповядайте без вход на „езерото с лилиите“ в  Борисовата градина, а на 10-и с билет в просторните зали на Парти центъра „4-ти Километър“.

Лятото на 2010 е наистина благотворно за културното развитие на реге музиката в страната ни! В столицата се появяват все повече места, където можем да се докоснем до музиката на любовта. Освен това Zionlionz Soundsystem ще участват отново със собствена сцена и на Spirit of Burgas, най-големия летен фестивал на страната!

Всъщност, какво е раста културата и има ли тя почва у нас?

Зад екзотичния и енигматичен раста език стоят прости и ясни принципи, смисълът на които води до една дума – ЕВОЛЮЦИЯ. Еволюционен преход от човека на страха, насилието и мрака, към човека на мира, светлината и чистото съзнание. Човекът Творец. Самите Zionlionz са творци: архитекти, дизайнери, радиоводещи, студенти по антропология и културология, градинари.  Хора на действието, които на практика доказаха, че могат да мечтаят ЗАЕДНО и чрез неуморно постоянство да материализират мечтите си.

А мечтите на организаторите не спират да никнат, както билките в земята. Най-смелата мечта на Zionlionz Soundsytem е да дойде моментът, когато всички млади, позитивни и осъзнати хора на България се обединят и се превърнат в една глобална отворена система, приветстваща всички хора и нации по света. ONE LOVE, ONE HEART, ONE DESTINY!

RAS ZACHARRI : herbs man