Речено-отсечено! Хадисе е най-добрата певица за „Балканика“ (видео)

HADISE – Най-добра певица на Балканите!!!

Вчера, 16 май, Първите годишни музикални награди на телевизия БАЛКАНИКА събраха 11-те балкански нации благодарение на музиката!!! Грандиозният спектакъл се проведе в София пред близо 30 000 души на площад Батенберг и още милиони зрители пред телевизионните екрани във всички държави, където шоуто се излъчваше лайв!!! Водещи на шоуто бяха Камен Воденичаров и Даниела Янков. За България пряко излъчваше Българската Национална телевизия.

11-те национални звезди представиха на живо своите песни, излъчени за Най-добра песен на съответната държава чрез гласуване. Всички се представиха бляскаво, но победителят беше само един – за Хит на Балканите за 2009 зрителите избраха песента на Сърбия –  Ljubavi на Zeljko Joksimovic.

Бяха раздадени и награди в следните категории: Най-добър изпълнител на Балканите, Най-добра изпълнителка на Балканите, Най-добър дует/ група, Най-добро видео и Награда за цялостен принос. Ана Виси от Гърция беше отличена за своя невероятен принос към развитието на балканската музика и култура. Гръцката прима изненада публиката, като изпълни уникалния хит на Eurythmics ot 1983 Sweet Dreams не с кой да е, а с неговия създател – Dave Stewart.

Турската супер звезда HADISE отнесе статуетката за Певица на Балканите!!! От сцената младата чаровница благодари на своята майка за подкрепата и посвети наградата на всички, които я обичат. Очарована от София и от своя престой в България, зад кулисите HADISE каза, че с нетърпение очаква да се върне тук и ще е много щастлива, ако музиката й стигне до повече българи.

Преди това HADISE направи шеметно представяне на своя хит FAST LIFE, написан за живота на звездата от последната една година – изпълнена с много пътуване, луд ритъм, концерти, срещи с фенове и, разбира се, много музика.

HADISE е топ артист на EMI. Родена е в Белгия, от турски произход. Много силно свързана със семейството си, дори има тауировка, символизираща любовта между нея, брат й и сестрите й. Името й означава история, разказ. И кулминацията на този разказ определено предстои!!!

Всички награди:

ПЕСЕН НА БАЛКАНИТЕ ЗА 2009 Г . – “ЛЮБАВИ” – ЖЕЛКО ЙОКСИМОВИЧ (СЪРБИЯ)
ИЗПЪЛНИТЕЛ НА БАЛКАНИТЕ – ЖЕЛКО ЙОКСИМОВИЧ
ИЗПЪЛНИТЕЛКА НА БАЛКАНИТЕ – ХАДИСЕ (ТУРЦИЯ)
ДУЕТ/ГРУПА НА БАЛКАНИТЕ – АКЧЕНТ (РУМЪНИЯ)
ВИДЕОКЛИП НА БАЛКАНИТЕ ЗА 2009 – АННА ВИСИ (ГЪРЦИЯ) – “STIN PIRA”

Наградата за “Принос към развитието и популяризирането на музиката от Балканите” бе връчена на Анна Виси.