Рецепта за италианско джелато /домашен сладолед/ от Фиеста ТВ

Акценти от програмата на Фисета ТВ за седмицата от 12 до 18 август

Ако отпуската ви е свършила, този факт съдържа поне една добра новина. Вече няма нужда да пазите фигурата си като Цербер на входа на Хадеса. Отпуснете му края с нещо сладичко. Госпожа Анна Олсън ще ви приготви прочутия си бананов хляб с бял шоколад. Подсладете си живота, без да мислите за калории, захари и мазнини. Животът не се мери в подобни стойности.

Ако все пак ви налегнат угризения, че прекалявате със сладкото, може да замразите хляба и да си вадите по малко.

Така де, има живот и след отпуската. Съществуването на сладкишите го доказва.

„Целувките на Анна“ е в делнични дни от 9.00, 15.00 и 19.30 ч.

Август не е приятелски настроен към родителите – децата са във ваканция, детските градини се ремонтират. Наследниците са си у дома и скучаят. От време на време родителят е обхванат от угризения, че не се занимава достатъчно с рожбите.

Тук Майкъл Киарело ще се притече в ролята на аниматор с рецепта за истинско италианско джелато. Началните фази, в които жълтъци се смесват с горещо мляко и сметана водете вие, а после оставете дечицата да довършат. Трошене на бисквити, наръсване с шарени бонбонки, разбъркване с нутела – получава се невероятно пиршество. Децата, даже и най-злоядите, си умират за сладолед. Признайте си, вие също си умирате за сладолед, особено домашен.

Повечето рецепти с домати изискват доматът да се обели и семената да се отделят. Нашият любим ексцентрик Хосе Андрес се възмущава от подобна практика. Той се отнася с голямо внимание и уважение към гроздчетата доматени семчици и те му се отплащат – благодарение на тях салата му изглежда ефектна и вкусна.

Останалото е безгрижие, пътешествие из Испания, посещение на гостоприемни кръчми и хора. Друго не ви трябва в зашудния августовски уикенд.

„Кулинарна корида с дон Хосе“ е в почивните дни от….

 
По темата: ,