Рейчъл Роу, дъщеря на Камелия Тодорова на покрива на София – дрон видео хит

Рейчъл Роу засне на живо видеоклип към песента Sparks от покрива на жилищна сграда в София

Рейчъл Роу, дъщеря на Камелия Тодорова представи ексклузивен видеоклип към песента Sparks, заснет от покрива на 20-етажна жилищна сграда в София. За реализацията на проекта, певицата изпълнява музиката и вокалите към песента изцяло на живо.

Песента Sparks е посветена на вдъхновението и отразява представата на артиста за творческия процес.

„Идеята за написването на Sparks се роди след посещение на музея на Ван Гог в Амстердам. Срещата с импресионизма отключи порива у мен да рисувам. Не смятам, че имам талант в тази насока, но си представих какво бих нарисувала, ако бях художник. Описах го в мелодия, визирайки всяко движение на четката.“, споделя Рейчъл.

Според певицата съществува тясна връзка между визуалното и звуковото оформление, което провокира изпълнителката да използва сходни лирически препратки и в двата куплета на песента, защото творческият процес е еднакъв във всички форми на изкуството.

Основен акцент в проекта е и връзката между съвременния артист и технологиите. По време на изпълнението певицата създава напълно самостоятелно музикалния акомпанимент посредством дигитални инструменти, а гласът й не подлежи на допълнителна обработка.

Видеоклипът е заснет по време на изгрева на слънцето и улавя панорамни гледки от сутрешна София. Режисьор на клипа е Петър Вълчев, като за заснемането на проекта е използван видео дрон.

“Сюжетът на видеото е вдъхновен от това, че идеите не са географски формирани. В този смисъл, музикалният изпълнител може да звучи универсално независимо дали се намира в София, Лондон или Париж.”, коментира Вълчев.

За Рейчъл Роу

Рейчъл Роу е иноватор в българската музикална сцена. Родена като Рахел-Лилия М.Тодорова в семейството на певицата Камелия Тодорова, песните й звучат в ефира на медии като  BBC1, а съвместните й участия с творческия й партньор DJ KINK я отвеждат на сцената на редица западни клубве и фестивали. Изявите на изпълнителката не спират дотук. Рейчъл участва като актриса в мюзикъла “Чикаго” на сцената на Музикалния театър. Освен певица, Рейчъл е и композитор на едни от най-хитовите парчета на изпълнителите Мария Илиева и Рут Колева.