Рейтинг на Hell’s Kitchen срещу втората по гледаемост Би Ти Ви

Дани Спартак е големият победител в първия сезон на Hell’s Kitchen България

По-добрата стратегическа игра и умелото ръководство на кухнята бяха от ключово значение за определянето на победителя

Дани Спартак е големият победител в първия сезон на Hell’s Kitchen България. Той получи парична награда на стойност 100 000 лева и договор с ресторанта на шеф Виктор Ангелов. Финалът на състезанието бе изключително динамичен и двамата финалисти се представиха блестящо, но по-добрата стратегия и умелото ръководство на кухнята бяха от решаващо значение за победата на Дани.

Преди да се впуснат във финалния кръг от състезанието, Дани и Филип получиха задачата от шеф Ангелов да разработят собствени 4-степенни менюта, а времето, за което трябваше да го направят бе само една нощ. Разбира се, финалната задача, която двамата получиха от шеф Ангелов, бе далеч по-сложна от това да приготвят сами авторските си менюта. В ресторанта на Hell’s Kitchen се завърнаха бившите участници, а финалистите си избраха отборите в честна игра. Така Дани и Филип трябваше да влязат в ролята на шеф Ангелов и да контролират по брилянтен начин своите екипи.

Изборът на авторски менюта също се оказа от ключово значение. В стремежа си да покаже максимума от себе си, сложното основно ястие на Филип се оказа твърде трудно за приготвяне от неговия отбор и той значително се забави с издаването на поръчките си още в средата на вечерта.

След най-важната за двамата вечерна резервация, шеф Ангелов бе готов със своето решение, като взе под внимание и анкетните карти, които попълниха гостите в ресторанта. Изборът му бе труден, но и напълно категоричен – победител в първия сезон на Hell’s Kitchen България да бъде Дани Спартак!

Hell’s Kitchen България e най-гледаният кулинарен формат в България от 2014 г. насам сред активното население на възраст 18-49 години

Над една трета от зрителите (18-49 г.) предпочетоха първия сезон на предаването, твърдят от Нова телевизия –

Първият в България сезон на световноизвестния кулинарен формат за професионалисти – Hell’s Kitchen, завърши с победата на Дани Спартак. Hell’s Kitchen България е най-гледаният и най-предпочитан кулинарен формат на българския телевизионен пазар сред активното население в България на възраст 18-49 години от 2014 г. досега, съгласно данните на Нилсен Адмосфер България. През целия период на излъчване на сезона шоуто беше предпочетено от активното население в България на възраст 18-49 години. Над една трета от зрителите пред телевизорите от тази аудиторна група избраха Hell’s Kitchen България с над 11 пункта разлика в аудиторния дял спрямо втората по гледаемост телевизия по същото време – bTV. Още по-голям интерес предаването предизвика сред активното градско население (18-49 г.) и сред зрителите на възраст 18-34 години, което допринася и за най-голяма преднина пред бТВ по същото време, съответно 16 и 14 пункта в аудиторен дял.

Финалът на шоуто беше проследен от 27,3% от зрителите пред екраните в България (4+), а преднината на NOVA пред бТВ по същото време e 34%. Активното население на възраст 18-49 години също предпочете заключителния епизод на кулинарната сензация с 34% от гледащите телевизия от тази аудиторна група, което е с 88% повече от дела на втората по гледаемост телевизия по същото време. По време на финала на Hell’s Kitchen България NOVA има над два пъти по-голям среден дял от бТВ сред зрителите на възраст 18-34 и Жени 25-54.

Премиерният сезон на шоуто предизвика интереса на онлайн потребителите – от старта през февруари до снощния финал Hell’s Kitchen България реализира над 2,5 млн. видеогледания в платформите на Nova Broadcasting Group.