Риалити „Прелъстителката“ и нови филми по bTV Cinema

Акценти от филмовата програма на bTV CINEMA за периода 14-20 ноември 2011 г.

ВТОРНИК, 15 ноември, 22:00 ЧАСА
Дом на края на света (премиера)
Оригинално заглавие: A Home at the End of the World (САЩ, 2004 г.)
Жанр: Драма, Музикален, Романтичен
Режисьор: Майкъл Майер
В ролите: Колин Фарел, Далас Робъртс, Робин Райт и др.

Гледай видео анонс онлайн

От автора на „Часове“ – награден с „Пулицър“ – Майкъл Кънингам е разказа на тази история…Двама приятели от детството , израснали в покрайнините на Кливланд, се изправят заедно срещу миналото си от шейсетте години – включително и връзката си – заедно с нов приятел в Ню Йорк през осемдесетте. Тяхното приятелство се превръща в любовен триъгълник, а в същото време се борят със смъртта на баща си и неочаквана бременност. Заедно ще осъзнаят, че всичко, което имат не може да бъде това, което са очаквали.

Препоръчителен родителски контрол. Филмът не се препоръчва за лица под 12 години.

СРЯДА, 16 ноември, 20:00 ЧАСА
Герой
Оригинално заглавие: Hero (САЩ, 1992 г.)
Жанр: Комедия, Драма
Режисьор: Стивън Фриърс
В ролите: Дъстин Хофман, Джина Дейвис, Анди Гарсия, Джоан Кюсак, Кевин Джей О’Конър и др.

Гледай видео анонс онлайн

Бърни не е най-моралният и верен мъж. Освен че е съден за дребни престъпления, съпругата му се опитва да издейства заповед за забрана той да контактува със сина им.

Той обаче е решен да види детето си на рождения му ден. На път към него, близо до пътя се разбива самолет. Бърни решава да види какво става. Той рискува живота си и спасява всички пасажери, след което изчезва в дъждовната нощ.

На борда на самолета е и телевизионната репортерка Гейл Гейли, която става свидетел на „геройството” на Бърни. Ден след инцидента, от ефира на телевизията тя обявява награда от 1 милион долара за разкриване на личността на “Ангелът на полет 104”. Следва заплетена история, при която Бърни споделя за инцидента с познатия си Джон Бъбър, който пък решава да вземе наградата и се представя за него. Същото обаче иска и Бърни…

Препоръчителен родителски контрол. Филмът не е подходящ за лица под 12 години.

ЧЕТВЪРТЪК, 17 ноември, 20:00 ЧАСА
Да устоиш на Пикасо
Оригинално заглавие: Surviving Picasso (САЩ, 1996 г.)
Жанр: Драма
Режисьор: Джеймс Айвъри
В ролите: Джоан Плаурайт, Антъни Хопкинс, Даян Венора, Наташа Макелоун, Джулиан Мур, Джос Акланд и др.

Гледай видео анонс онлайн

Антъни Хопкинс рисува невероятно блестящ портрет на един от най-великите художници на XX в. Пикасо живее толкова интензивно, че поглъща и унищожава, привлечението от него, докато не среща единствената, която доказва, че може да му е равна. Оказва се, че страстта към рисуването може да бъде потушена единствено от страстта към жените.

Препоръчителен родителски контрол. Филмът не е подходящ за лица под 12 години.
Филмът е със субтитри.

ПЕТЪК, 18 ноември, 22:00 ЧАСА
Семейни убийства – част 1
Оригинално заглавие: Bloodlines: Murder in the Family (Канада, 1993 г.)
Жанр: Минисериал, Драма
Режисьор: Пол Уендкос
В ролите: Мими Роджърс, Елиът Голд, Кленси Браун и др.

Последствията от прословутите „нинджа убийства” са драматизирани в последствие от Мелоди Удман. Съпругът й, Стюърд, е убеден да участва в заговор с брат си Нели – да ангажират наемник, който да убие родителите им – Вера и Гералд. Убийствата вече са минало, а историята е разказана от Мелъди след като Стюарт отива в затвора. Мелъди губи къщата си, на стойност милиони долари, десетките си кожени палта, бижута си и заможните си приятели. Тя не може да си позволи обучението на трите си деца в частни училища. Принудена да се премести при майка си и да си намери работа, тя показва самостоятелност и почтеност като се справя с множеството проблеми и ес адаптира към новия живот.

Препоръчителен родителски контрол. Филмът не е подходящ за лица под 12 години.

НЕДЕЛЯ, 20 ноември, 19:00 ЧАСА
Прелъстителката (сериал)
Оригинално заглавие: The Cougar (САЩ, 2009 г.)
Жанр: Риалити
Продуцент: Майк Флайс

От изпълнителния продуцент Майк Флайс („Ергенът”), „Прелъстителката” е ново предаване за събиране на двойки, в което млади и желани ергени се борят за вниманието на сексапилна и напълно зряла жена („прелъстителка”).

Чрез поредица от креативни и романтични предизвикателства ще бъде елиминиран по един кандидат за сърцето на дамата, докато най-накрая остане само един. Той ще бъде неин спътник в живота.

Препоръчителен родителски контрол. Филмът не се препоръчва за лица под 12 години.

22:00 ЧАСА
Екзистенц (премиера)
Оригинално заглавие: (САЩ, 1999 г.)
Жанр: Приключенски, Трилър, Фантастика
Режисьор: Дейвид Кроненберг
В ролите: Джуд Лоу, Уилем Дефо, Кристофър Еклестън, Калъм Кийт Рени, Сара Поли, Дон Маккелар, Дженифър Джейсън Лий, Йън Холм, Робърт Силвърман и др.

Гледай видео анонс онлайн

С „Екзистенц“ Дейвид Кронънбърг да пореден път засяга начините, по които новите технологии моделират и манипулират съзнанието на хората, убедени в превъзходството си над машините. „Екзистенц“ е уникално съчетание на футуристичен трилър с елементи на научна фантастика, филм на ужасите и екшън.

Какво всъщност е “Екзистенц”? Според определението, дадено от Кронънбърг, това е система от игри, които се зареждат у хората и имат достъп до централната нервна система, транспортираща ги извън нашата действителност. И още нещо – всеки следващ път правилата на играта се променят в зависимост от индивидуалността на играча. Трябва да играеш, за да разбереш каква е целта на играта.

Действието се развива някъде в близко бъдеще, а създателите на игри се смятат за суперзвезди. Срещу Алегра Гелър (Дженифър Джейсън Лий) – създателка на “Екзистенц” и богинята сред събратята си – е направен опит за покушение. Спасява я Тед Пикул (Джуд Лоу). Убеждавайки Тед да се включи в играта, двамата се пренасят в един фантасмагоричен свят, където нашата действителност свършва и започва “Екзистенц”.

Препоръчителен родителски контрол. Филмът не се препоръчва за лица под 16 години.