„Рибарят и неговата душа“ с Ненчо Балабанов и Йонна Драгнева в зала 1 на НДК

Ненчо Балабанов, Йонна Драгнева и Весела Бонева попадат в горещ любовен триъгълник в поп-операта „Рибарят и неговата душа”

Първата българска 3D поп-опера отново в НДК, в съкратена двучасова версия и с много нови изненади

Поради огромния зрителски интерес Рибарят и неговата душа събира за втори път над 100 артисти на сцената на зала 1 на НДК. На 10 ноември зрителите ще видят отново някои от любимите си актьори и изпълнители, сред които Ненчо Балабанов, Ана Топалова, Весела Бонева, Йоанна Драгнева, Стефан Владимиров, Джони Илиев и Димо Алексиев. Първата българска поп-опера ще зарадва феновете на качественото изкуство с изцяло нова хореография дело на топ-хореографа на Музикалния театър – Татяна Янева.

“Тя успя да вникне изключително задълбочено в смисъла и посланието на приказката. Нейните хореографски решения помогнаха на солистите да доизградят сложните персонажи на Оскар Уайлд и с това общото усещане от спектакъла е още по-пълноценно и въздействащо”, коментираха от екипа на поп-операта.

Грандиозният мултимедиен спектакъл се отличава  с иновативна сценография и визуални решения – симулация на декори и атмосфера – дело на Полина Герасимова. Автор на оригиналната музика на поп-операта е Минко Ламбов. От екипа споделят, че са предвидили всеки нов спектакъл да се отличава с нещо ново и провокативно. Този път в ролите на Магьосницата и Душата ще влязат очарователната певица Йоанна Драгнева и звездата изиграла ролите на Мария Магдалена и Луиза от култовите спектакли „Исус Христос суперзвезда” и Зоро”.

След изключителния успех на първото концертно изпълнение на поп-операта в зала „България”, на представлението на 10 ноември зрителите ще се насладят на нови музикални фрагменти, които подкрепят усещането за цялостното узряване на спектакъла. Оригиналното използване на различни музикални стилове като симфонична музика, джаз, поп, рок, както и етно мотиви, както и съчетанието между оперни и поп изпълнители обединени от симфоничен оркестър и хор /под диригентската палка на маестро Кирил Ламбов/, превръща “Рибарят и неговата душа” в арт проект от най-ново поколение.

Озвучаването и осветлението този път са поверени на  великолепния екип на Антоан Хадат- фирмата озвучила последния концерт на Слави Трифонов.

Екипът на поп-операта “Рибарят и неговата душа” е готов и с най-новия си проект – детски  3D мюзикъл „Дивите лебеди” по приказката на Ханс Кристиян Андерсен, чиято премиера се очаква на сцената на музикалния театър „Стефан Македонски”.

Рибарят и неговата душаще се играе на 10 ноември, вторник, в зала 1 на НДК. Билети можете за закупите от www.ticketportal.bg  и билетна каса на НДК.

Снимки от спектакъла –