Роксен играе коварната Севал в „Незабравима“ – но в живота…?

Коварната Севал носи името на песен на Стинг

Актрисата, която сега е на 26 години, освен родния  си турски език, говори свободно персийски, английски и испански

Роксен Люлю, която изпълнява ролята на коварната Севал в турския телевизионен сериал „Незабравима“ по „Нова телевизия”, носи името на песен на Стинг, любимият певец на баща й.

Тя е родена в Истанбул, но родителите й се запознали във Великобритания и дълго време след сватбата говорили помежду си на английски, тъй като майка й е иранка, а баща й турчин. До четвъртата си година Роксен живяла в Иран, а след това семейството се преместило в турския курорт Мармарис, където започнал работа баща й.

За първи път на сцена излязла на шест години – изпяла песен в един бар в Мармарис. Докато била в училище се увличала по латино танците. Когато се преселила в Истанбул, не могла да си намери партньор за танци, потърсила в интернет танц, който може да танцува сама, и открила фламенкото. Сега дори преподава уроци.

Актрисата, която сега е на 26 години, говори свободно, освен родния си турски език, персийски, английски и испански, който е учила. Сега Роксен е последен курс в университета. Следва специалност „Кино и телевизия” в университета Мимар Синан, но вече има впечатляваща творческа биография.

От 2006 г., когато е поканена да участва във филма „Като сън“, вече има участия в три сериала и два игрални филма, сценарият за единия от които е написала сама. В „И така нататък, и така нататък“, сниман през 2008 г., тя е автор на сценария и изпълнител на една от главните роли. Във филма играе и Алийе Узунатаган, с която се снимат заедно в „Незабравима“. Алийе изпълнява ролята на майката на Еда и Мелда.

Мечтата на Роксен Люлю е да се снима в ирански филм. Тя казва, че засега условията в Иран не позволяват това да се случи, но силното й желание е да играе във филм на майчината й родина, в който да говори на персийски.

Когато й предложили ролята на Севал в „Незабравима“, Роксен харесала идеята да изиграе „лошата жена“. Досега бях играла все невинни момичета и ми стана интересно да пресъздам образа на жена с коварен характер, която може да направи лошо на другите в името на любовта, казва актрисата.

Роксен, която е режисирала и един късометражен филм през 2007 г., още не се е определила какво точно иска да прави във филмовия бизнес. Засега предпочита актьорството. Когато играя чувствам, че дишам, казва тя.