Rolling Stone стъпи в България – Големите в музиката го посрещнаха

Rolling Stone срещна музиката с живота… вече и в България

Списанието събра първо погледите на личности от музикалния елит на България

На 9-и ноември в галерия „Индустриална 11”, София, над 600 души празнуваха 42-рия рожден ден на Rolling Stone и излизането на дългоочаквания негов първи брой на български език. „Списанието, което среща музиката с живота” посрещна едни от най-значимите личности на музикалния шоубизнес в България, за да им поднесе лично първия си български брой.

Сред гостите бяха Белослава, Живко Петров, Остава, D2, Gravity Co, Кольо Гилъна от Контрол, Tri-O-Five, DJ Steven, Кирил Маричков, Мария Илиева, Йордан Караджов, Дичо, Калин Вельов, Васко Гюров, Насо Русков и Babyface Clan, Милена, Нуфри и Panican Whyasker, Влади Въргала, Любо (екс-Те), Ивайло Манолов, Сантра и Кристо и много други.

Освен гости, някои от тях бяха и домакини на партито. На живо от сцената на Rolling Stone пяха Белослава и Живко Петров, Остава и D2. Представители на целия музикален и рекламен бизнес у нас също уважиха старта на списанието. Сред присъстващите беше г-н Винсънт Кампос, пресаташе в посолството на САЩ в България.

„При Rolling Stone няма нищо случайно! Търпеливо изчакахме рождената дата на списанието, за да пуснем първия брой. Мястото също не бе случайно – първото парти, което се проведе в галерията за модерно изкуство, е и партито по повод старта на най-влиятелното списание в поп културата – Rolling Stone!”, споделя Анелия Илиева, главен редактор на българското издание.

„Искахме всичко да е подчинено на една концепция, да пресъздадем имиджа, който списанието има по света. Затова и посланията, които отправяме чрез рекламната си кампания, са израз на нашата позиция по важни въпроси от социалния и културен живот на България. Искаме да провокираме хората да помислят и да изкажат гласно своето мнение по тези теми. Така напомняме и че Rolling Stone не е само и единствено списание за музика”, допълва Валентина Жекова, съдружник в „Сивир Пъбликейшънс” – българските издатели на Rolling Stone.

Лицензните списания на българския пазар до момента са повече от 50. Това, което различава Rolling Stone от всички тях, е, че то е един от безспорните лидери сред печатните медии в световен мащаб. Рецензиите в списанието са критерий за качествена музика и кино и висока оценка за творчеството на всеки артист, публикуван на страниците на списанието. Rolling Stone е единственото лайфстайл списание в света с награда за политическите си коментари за серията статии на Мат Таиби “Worse Than Bush”, My Favorite Nut Job” и “Obama’s Moment” на церемонията на National Magazine Awards през 2008 г. Година по-късно, през 2009, медията печели и наградите за най-добра корица – на Барак Обама от 10-24 юли 2008 г. и за най-добър профил – на Дейвид Фостър Уолъс от 30 октомври 2008 г.

На 9-и ноември легендарното издание навърши 42 години. Издателите на българското списание, „Сивир Пъбликейшънс”, не крият задоволството си, че излизането на първия брой е в непосредствена близост и до една друга паметна за източните ширини на Европа дата – 10-и ноември. На нея редакционният екип отделя специално място на страниците на Rolling Stone в статията „Разбита мозайка” – равносметка за българския преход през погледа на американски политолог, прекарал последните 20 години в България.

Освен любопитни и интересни факти от света на музиката и живота на звездите, първият брой на списанието ще ви разкаже и за най-успелия басист на България – Светлана Василева, която дели сцена с едно от най-големите имена на световната музика – Moby. На корицата на първия брой не случайно застава и световния поп-идол Роби Уилямс, който след 3-годишен застой издава нов албум. Едно от първите му интервюта е ексклузивно специално за първия брой на Rolling Stone България.