Root Souljah – българи пеят реге в прослава на вегетарианството!

Първото видео на българската реге група Root Souljah е вече факт

След близо едногодишната пауза, музикантите от лейбъла ‘Root Rocket’ се завърнаха с цял снаряд нови парчета, двучасов разтърсващ концерт и невероятен видео клип.

Песента, към която момчетата от Root Souljah заснеха първото си видео се казва „ITAL LIVITY”.

„Тя разкрива идеята за връзката между начина ни на живот и храната, която избираме“ – уточнява вокалистът на бандата Sen I.

Клипът е заснет от самите музиканти, двама от които са професионални оператори. Визията е естествена и неподправена, а местата, на които се развива действието, са познатите централни софийски улици, както и локации показващи красотата на българската природа.

„Посланието е доста ясно и конкретно, но същевременно не натрапчиво. С тази песен показваме на света, че е време да се откажем от ненужния навик да се консумира мъртва плът, който до голяма степен е причина за катастрофалното замърсяване на околната среда и изчерпването на земните ресурси – доказани факти от многобройни достоверни източници. Същевременно показваме и алтернативата – лек вегетариански режим, който ни носи свежа енергия и добро настроение, любов и уважение за всички…без ненужни предразсъдъци и разграничения“ – завършва Sen I.

Дебютният концерт на групата през 2007 е по случай промоцията на първата реге продукция, издавана у нас – Root Souljah ЕР,следват многобройни изяви и участия в страната и чужбина.

Съвсем скоро се очаква да бъде готов и дебютният им дългосвирещ албум.

Root Souljah – Ital Livity

 
По темата: