Росен Плевнелиев, ще успеете ли да бъдете силния президент?

Неделя, 11 декември, 17:45 ч., „На 4 очи”

Гост на Цветанка Ризова ще бъде новоизбраният президент Росен Плевнелиев и министърът на здравеопазването Стефан Константинов

Ще успее ли министър Константинов да овладее напрежението в системата на здравеопазването, има ли сюжет „лекари срещу пациенти” и „пациенти срещу лекари”? Само богатите ли могат да се лекуват качествено у нас? Колко са осъдените заради свои грешки медици в България, добра ли е идеята на пациентските организации за фонд, от който да се изплащат обезщетения за лекарска некомпетентност? Трябва ли да остане т.нар. „избор на екип” в здравните заведения, кои болници ще работят с касата и кои не?

Във втората част на предаването – Росен Плевнелиев. Какъв държавен глава ще имаме след януари 2012 г., когато ще се смени караулът в президентството? Какво означава „президент на регионите”, какъвто Росен Плевнелиев вече обяви, че ще бъде? Ще заложи ли на приемствеността в институцията, ще гради или ще гори мостове? Свикна ли с мисълта, че ще трябва да носи тежката отговорност да бъде обединител на нацията? И притеснява ли го оспорването на изборния резултат от опозицията? Как отговаря на очакванията на някои анализатори, че Плевнелиев няма да играе дълго в отбора на Борисов? Как ще коментира социалното напрежение в страната, как ще постъпи с дипломатите с досиета, как си представя прокламираната дискусия за АЕЦ „Белене” и очаква ли капани на „Дондуков”? Ще успее ли Росен Плевнелиев да бъде силният президент?

Гледай видео запис от предаването онлайн