Румен Петков: Лъжа е, че съм пикал във фонтан!

Румен Петков: Лъжа е, че съм критикувал прокуратурата пред американците. Лъжа е, че съм пикал във фонтан!

Смаян съм, че посланик може да пише откровени лъжи и неверни клюки и на тази база американското правителство да формира своята позиция и отношенията  си с една страна. Така Румен Петков коментира в „Гореща точка“ на TV7 изтеклите чрез Уикилийкс и сайта Бивол секретни американски грами, в които се засяга неговото име.

Той опроверга слуховете, че е пикал във фонтан в Плевен и е бил арестуван за това, както пише в една от американските грами. „Единственото ми отношение с фонтаните в Плевен се състои в това да изремонтирам каскадата и да направя фонтана на гарата“, подчерта бившият кмет на града.

„Дълбоко смутен съм, че един посланик може да падне до нивото на треторазряден доносник и да се занимава с клюки и интриги“, коментира още по отношение на написанато в американските грами Румен Петков.

Той определи като абсурд твърденията, че е обяснявал пред американската страна неуспехите в борбата с организираната престъпност с бездействие на прокуратурата.

Румен Петков отново нападна сегашния американски посланик Уорлик. Бившият вътрешен министър го обвини, че се намесва в редица вътрешни въпроси. „Не мисля, че който и да е посланик има право да диктува на България какво да прави, особено в ключов сектор като енергетиката“, подчерта още Петков.

Цялото интервю може да видите в сайта на телевизията:

http://tv7.bg/bodilnik/news/341122.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/341132.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/341142.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/341172.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/341182.html