Рут Колева пропява денс – „крие се“ под псевдоним Найрий (Nyree)!

Рут се превъплати в Найрий за своя денс експеримент – Scream My Name е името на песента, с която певицата разчупва стила си

Участието на Рут на Spirit of Burgas заедно с холандския музикант Стив Хартли далеч не е единственото предизвикателство, с което певицата ще зарадва феновете си през лятото.

Напротив, освен чисто новия си проект, Рут фючъринг Стив Хартли Бенд, изпълнителката се подписа с псевдонима Найрий (Nyree) под уникален саунд експеримент.

Всичко започва уж на шега, когато извън традиционните соул и джаз акорди, Рут решава да предостави уникалните си вокали на френския диджей Йоан Симон (Yohanne Simon). Той от своя страна ги миксира за една нощ и на следваща сутрин на бял свят се появява Scream My Name. Парчето, с потенциал за безспорен летен хит, ще е в ефира на радиостанциите от началото на август.

„Вече съм открила стила музика, в който искам да се развивам, но от друга страна имам желание постоянно да пробвам нови неща. Творецът трябва да бъде широко скроен и да експериментира с възможностите си. Мисля, че се получи добре”, казва Рут за своя първи опит в дискотечната музика.

До две седмици ще бъде готов и  видеоклипът на Scream My Name, който беше заснет от Васко Русев-Чайката, с оператор Мартин Чичов .

Сюжетът остава в тайна, но  можем да разкрием, че главната героиня е изиграна от младата актриса Симона Халачева, а неин партньор в лентата е красивият младеж Георги Захариев.

Рут взе решение да не покаже лицето си в клипа, тъй като певицата иска Найрий да живее собствен живот като артист.

Очакваме с нетърпение да я чуем, като се надяваме и в бъдеще Найрий да планира други подобни проекти.

Yohanne Simon feat. Nyree – Scream My Name (audio)

Ruth feat. Beloslava – Album Promo Live @ Sofia Live Club 30.04.2010