Рут Колева, виждам те с нов авторски хит! /аудио + линк/

Рут подарява новата си песен “Виждам те”

Парчето може да бъде свалено свободно в следващите седем дни

 Рут Колева реши да подари новата си песен на български език – “Виждам те” – на всеки, който иска да я има в музикалната си колекция. От 15 август в рамките на седем дни парчето може да бъде свалено съвсем свободно и безплатно от профила на певицата в Soundcloud.

     “Виждам те” има много дълга история, която започва още през 2010 година. Идеята за песента се появява, докато Рут работи по първия си албум. Първоначално текстът е на английски, а посланието е много подобно до това в парчето днес. В последствие аранжиментът и текстът претърпяват няколко метаморфози, докато се стигне до финалния вариант, в който лириката е дело на Илия Григоров и Гергана Турийска, а аранжиментът – на Светлин Къслев.

“Със Светлин Къслев успяхме да намерим златната среда за реализирането на това парче. Симеон Петрунов и Стоян Джаферов от Ruth Koleva Live Band записаха бас и китара, което допринесе за електро-фънк звученето на песента”, споделя Рут за “Виждам те”.

Композицията не е мислена като част от предстоящия албум на певицата, тъй като в него ще бъдат включени само песни на английски, създадени заедно с чуждестранния екип, с който Рут работи в студиото на Винсент Хелберс в Амстердам. Ето защо преди да представи новия си албум, посланичката на соул музиката у нас реши да направи подарък на почитателите си. “Виждам те” е чудесна за лятото, тъй като е свежа, танцувална и фънки.

За клипа към песента, Рут се доверява на екипа, създал видеото към “Moving Forward” – режисьор е Деница Даскалова, а оператор – Дамян Димитров.

Междувременно продължава и работата по новия студиен албум на Рут, който публиката ще чуе тази есен.

Свалете „Виждам те“ тук:

Soundcloud: https://soundcloud.com/ruthmusic/vsf7dwyc3tsd